Record: medicii i-au extras unui tânăr 232 de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO descopera.ro
FOTO descopera.ro

Medicii din India au făcut cea mai grea intervenţie stomatologică de până acum: ei au extras din gura unui tânăr de 17 ani nu mai puţin de 232 de dinţi. Intervenţia a durat 7 ore, iar afecţiunea a fost descrisă de medicii drept record mondial.

Medicii indieni au extras din gura unui băiat în vârstă de 17 ani nici mai mult, nici mai puţin de 232 de dinţi. Operaţia, care a durat şapte ore, a avut loc la Spitalul JJ din Mumbai.

Ashik Gavai, originar dintr-un sat indian, a fost dus la spital de tatăl său după ce a acuzat dureri groaznice a căror sursă nu a fost găsită de medici. Dup 18 luni de suferinţă, adolescentul a fost adus cu partea dreaptă a feţei umflată la spitalul din Mumbai, unde medicii au reuşit să depisteze problema şi să-l opereze. 

Doctorul Sunanda Dhiware, şeful Departamentului de Chirurgie al spitalului, a explicat că Ashik Gavai suferea de o tumoare benignă rară, care a determinat creşterea celor peste 200 de dinţi. 

image

Cazul lui Ashik Gavai este unul extrem de rar. Tumoarea băiatului era situată pe mandibulă (maxilarul inferior), deşi, de obicei, asemenea tumori afectează maxilarul superior. Cei 232 de dinţi extraşi reprezintă un adevărat record, având în vedere faptul că, până acum, din cauza acestui tip de tumoare au fost extraşi cel mult 37 de dinţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite