VIDEO O vacă a ajuns vedetă în Olanda după ce a evadat înainte de a fi dusă la abator. Acum se ascunde într-o pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaca Hermien, în libertate. Foto partyfortheanimals.nl
Vaca Hermien, în libertate. Foto partyfortheanimals.nl

O vacă din rasa Limousin a devenit o adevărată vedetă în Olanda, după ce a reuşit să scape înainte de a fi urcată intr-un camion care trebuia să o ducă la abator pentru sacrificare. Animalul, botezat Hermien, s-a ascuns într-o pădure de la începutul lunii decembrie.

Eforturile olandezilor de a o captura pe Hermien au eşuat, animalul trăind de aproape două luni în libertate, ascuns în pădure, deşi a fost văzut uneori mergând noaptea la o fermă din împrejurimi pentru a se hrăni, relatează dutchnews.nl.

Proprietarul vacii a angajat un veterinar care să o urmărească şi să o tranchilizeze, dar a renunţat la idee de teamă ca animalul să nu se sperie şi să fugă înspre mijlocul pădurii, de unde ar fi aproape imposibil de recuperat. Fermierul plănuieşte acum să o lase pe Hermien în pace până ce vremea se va mai îmbunătăţi, urmând să aducă în zona o cireadă pentru a ademeni vaca evadată şi a o captura.

În urma interesului publicului faţă de aventura vacii evadate, partidul olandez pentru drepturile animalelor, PvdD, a organizat o strângere de fonduri şi a obţinut suficienţi bani pentru ca Hermien să nu fie sacrificată şi să-şi poată trăi restul zilelor la „un azil pentru vaci“ din Friesland.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite