Tensiuni în echipa Red Bull. Webber acuză campionul mondial la Formula 1: „Vettel face ce vrea şi e protejat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Webber, nemulţumit de cursa de la Sepang FOTO formula1.com
Mark Webber, nemulţumit de cursa de la Sepang FOTO formula1.com

Formula 1 / Marele Premiu al Malaeziei a fost sursa unui conflict între Mark Webber şi Sebastien Vettel, ambii piloţi ai echipei Red Bull.

În momentul premierii primilor trei clasaţi, Mark Webber nu s-a putut controla şi a „taxat“ deciziile lui Sebastian Vettel din timpul cursei: „După ultima oprire de la boxe, am fost anunţaţi de echipa noastră să o lăsăm mai uşor până la final. Cu toate că s-a luat această decizie, Sebastian a făcut ce a vrut şi va fi protejat ca şi până acum!“.

Într-adevăr, Vettel şi-a asumat anumite riscuri pentru a câştiga cursa de la Sepang. Cristian Horner, şeful Red Bull Racing, a rămas surprins de manevrele periculoase executate de Vettel pentru a-l depăşi pe Webber şi a comentat la finalul cursei: „Felicitări! Se pare că ai vrut neapărat să câştigi, dar ai de dat nişte explicaţii“. În timpul întrecerii, a existat un moment neobişnuit în care lui Webber i s-a solicitat să se dea la o parte din calea lui Vettel, întrucât ar fi fost prea lent.

Într-o situaţie similară s-a aflat şi Lewis Hamilton, ocupantul locului trei la finalul cursei, în spate căruia venea cu viteză coechipierul Rosberg, acesta din urmă cerând echipei să fie lăsat să treacă în faţă. Ross Brawn, şeful Mercedes, nu a fost de acord cu solicitarea: „Lewis merge în ritmul impus de noi, nu e cazul să complicăm lucrurile, nu mai putem să-i ajungem pe cei din faţă. Vrem să terminăm cursa cu ambele maşini“. Pe fondul acestor întâmplări, Hamilton a părut stânjenit la festivitatea de premiere, declarând că nu e fericit pentru poziţia ocupată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite