Super Ţig s-a oprit în finală: câţi bani va lua şi pe loc va ajunge în ierarhia WTA, după parcursul formidabil de la Baku

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Ţig
Patricia Ţig

Jucătoarea de 21 de ani a venit din calificări şi a măturat cu adversarele care i-au ieşit în cale în drum spre prima ei finală din circuitul WTA. Aici, a fost învinsă după o partidă dramatică.

Patricia Ţig a pierdut finala turneului de la Baku, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după un meci de mare luptă cu Margarita Gasparyan (Rusia, 112 WTA).

Cele două jucătoare se mai întâlniseră o singură dată până astăzi, tot în 2015, câştig de cauză având Gasparyan. Aceasta s-a impus în optimile de finală ale turneului ITF de la Andrezieux (Franţa), scor 6-2, 7-5.

La Baku însă, confruntarea Gasparyan – Ţig a fost mult mai strânsă. Rusoaica de 20 de ani a luat primul set, 6-3, apoi l-a pierdut pe al doilea, scor 5-7. În decisiv însă, Gasparyan a fost de neoprit şi s-a impus cu 6-0.

În ciuda înfrângerii, Patricia Ţig va primi 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA pentru parcursul ei din Baku. Astfel, în noul clasament mondial, românca va ajunge de pe 154 până pe locul 115.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite