Simona Halep a împuşcat trei iepuri dintr-o lovitură! Ce performanţe sunt pe punctul de a fi atinse de româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a ajuns în optimi la Cincinnati, iar victoria în faţa belgiencei Flipkens îi asigură menţinerea pe locul doi în clasamentul WTA pentru încă o săptâmână şi prezenţa la Turneul Campioanelor.

Simona Halep a învins-o în două seturi pe Kirsten Flipkens, scor 6-4, 6-2, şi s-a calificat în optimi, unde o poate întâlni pe Lucie Safarova, din Cehia. În sferturi, pe traseul româncei apare rusoaica Maria Şarapova.
Pentru prima oară în cariera sa, Simona Halep a intrat pe tabloul unui turneu de pe locul doi mondial. Românca nu mai jucase tenis de fix o lună, de la finala de la Bucureşti cu Roberta Vinci, perioadă în care şi-a permis şi luxul unui concediu în Antalya. Programat pe arena centrală, meciul lui Halep cu Flipkens n-a curs chiar lin, deşi jucătoarea noastră a condus confortabil, cu 5-1, în primul set. Belgianca a salvat 6 mingi de set, a revenit la 5-4 şi chiar a avut şansa de a egala situaţia, însă moralul de fier al Simonei a dictat din nou. Halep a găsit puterea de a închide setul la 6-4 şi şi-a făcut misiunea mai uşoară în partea secundă şi finală a partidei, aducând meciul la sfârşit după o oră şi 28 de minute de joc.
Perioada de pauză a avut ceva repercusiuni în jocul Simonei, care n-a reuşit niciun as şi a făcut mult mai multe greşeli neforţate în comparaţie cu loviturile direct câştigătoare. Diferenţa de valoare faţă de Flipkens, locul 54 mondial, şi-a spus totuşi cuvântul, iar Halep a acuzat şi vântul pentru erorile sale. „Vântul ne-a deranjat destul de mult şi în primul set am fost puţin agitată la 5-2. Ea a revenit destul de bine, serviciile ei m-au încurcat, dar sunt fericită că am câştigat, chiar dacă nu am jucat cel mai bine. Întotdeauna este grozav să te întorci aici la Cincinnatti, anul trecut am jucat foarte bine aici, am început să joc bine pe hard abia în Statele Unite. Sunt fericită că sunt locul 2 în clasament, este cea mai bună poziţie a mea şi cea mai frumoasă senzaţie din cariera mea", a declarat Halep la finalul partidei.
Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în sferturi la Cincinnati, fiind învinsă în sferturile de finală de Serena Williams, scor 6-4, 6-1. De data aceasta, ea se mai poate întâlni cu americanca doar în finală, însă traseul până în ultimul act e dificil.

A scăpat de Venus…

În următorul meci, cel din optimi, Simona Halep ar putea da peste jucătoarea cehă Lucie Safarova, locul 17 mondial, care porneşte ca mare favorită în confruntarea cu Zarine Diyas, din Kazahstan, partidă ce se va disputa în aceatsă noapte. Safarova a început în forţă turneul, câştigând partida din turul secund cu Venus Williams, jucătoare ce venea “pe cai mari” la Cincinnati, ca urmare a succesului de la Montreal, conturat cu victorii la sora sa, Serena, şi la Radwanska.  

… nu şi de Şarapova

Dacă trece de Safarova sau de Diyas, Simona Halep se va califica în sferturile de finală, unde românca îşi poate măsura forţele din nou cu rusoaica Maria Şarapova. În viitorul apropiat, “Masha” va deveni o ameninţare pentru poziţia secundă a Simonei Halep, loc la care mai aspiră Kvitova sau Radwanska.

Locul doi încă o săptămână

Cert este că, odată cu accederea în optimi la Cincinnati, Simona Halep şi-a asigurat locul doi pentru cel puţin încă o săptămână. În schimb, turneul următor, cel de la New Haven (17-23 august), este crucial pentru româncă, întrucât ea s-a impus anul trecut şi a acumulat 420 de puncte ce trebuiesc “apărate” în acest an.

Şi calificată la Turneul Campioanelor

Vestea bună pentru Simona Halep este că nu mai poate scăpa printre degete prezenţa la Turneul Campioanelor, acolo unde se califică primele 8 jucătoare în funcţie de punctele totalizate de la 1 ianuarie încoace. În prezent, în 2014, ea a acumulat 4.869 de puncte, fiind devansată doar de Maria Şarapova. Irina Spîrlea e ultima româncă prezentă la întâlnirea celor mai bune jucătoare ale lumii, performanţă ce datează din 1996. 

Turneul Campioanelor din acest an are loc în Singapore, în perioada 17-26 octombrie şi oferă premii uriaşe, de peste 4 milioane de euro.

Cursa pentru Turneul Campioanelor

1.Maria Şarapova          4985

2. Simona Halep  4869

3. Agnieszka Radwanska                  4059

4. Serena Williams                  4031

5. Na Li      3970

6. Eugenie Bouchard      3608

7. Petra Kvitova   3448

8. Ana Ivanovici   3050

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite