Săptămâna lui Daum: Cum plănuieşte neamţul să învingă Armenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christoph Daum
Christoph Daum

Pentru prima dată de la instalare, selecţionerul neamţ al naţionalei României va putea lucra cu jucătorii mai mult de patru zile, înaintea meciurilor cu Armenia şi Kazahstan.

Nici n-au început bine preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia şi România joacă deja cumva cu sabia deasupra capului. Din cauza faptului că n-a învins Muntenegru, adversar totuşi accesibil, pe teren propriu, terminând la egalitate scor 1-1, “tricolorii” nu-şi mai permit paşi greşiţi, dacă vor să rămână în cărţile calificării. Iar cele două meciuri din deplasare, cu Armenia (8 octombrie) şi Kazahstan (11 octombrie) vor arăta exact situaţia în care se află echipa naţională. Dacă România revine din cele două deplasări cu mai puţin de patru puncte, atunci calificarea e compromisă aproape total şi FRF se poate gândi deja la următoarea campanile.

Deşi adversare socotite inferioare României, naţionalele Armeniei şi Kazahstanului nu mai sunt demult acele Cenuşărese ale fotbalului european. Fotbalul din aceste ţări a crescut mult în ultimii ani, iar meciurile se anunţă foarte dificile, în discuţie intervenind şi condiţiile de disputare a meciurilor. În Kazahstan, spre exemplu, România va juca pe un teren artificial, iar unii jucători s-ar putea să acuze şocul, nefiind obişnuiţi cu această suprafaţă. Gazdele, în schimb, care se bazează numai pe jucători din campionatul intern, nu vor avea nicio problemă.

Christoph Daum a convocat pentru această acţiune 25 de jucători, care sunt aşteptaţi azi în cantonamentul de la Mogoşoaia. Faţă de precedenta convocare nu sunt surprize, poate şi pentru că aria de selecţie este destul de redusă şi nume noi nu prea au de unde să apară. Au dispărut câteva rezerve, precum Măţel, Bălgrădean, Achim sau Vătăjelu, s-a renunţat la Torje, care nu joacă la echipa de club, iar la lot au revenit Prepeliţă, Latovlevici şi Alibec. Prezenţa ultimului este un atu de necontestat, mai ales în condiţiile în care Florin Andone, socotit principalul atacant al României, nu găseşte drumul spre gol, de când s-a transferat la Deportivo La Coruna. Şi revenirea lui Latovlevici poate fi un plus pentru echipă, fundaşul stânga jucând constant şi chiar amrcând pentru Karabukspor.

Contract nou pentru neamţ

Din lotul lui Daum lipsesc în continuare doi fotbalişti importanţi, Chiricheş şi Pintilii, care sunt accidentaţi şi care n-au evoluat niciun minut sub comanda neamţului. Daum consideră că a chemat la naţională tot ce a găsit mai bun în fotbalul românesc şi se bucură că va putea lucra mai mult cu jucătorii, el urmând a-i avea sub comanda sa nouă zile, timp în care poate implementa mai bine metodele sale de antrenament şi strategia de joc. Chiar dacă, din cauza egalului cu Muntenegru, Daum nu a cules aprecieri, conducerea FRF este foarte mulţumită de activitatea lui şi cochetează cu ideea de a-i prelungi acestuia contractual până la Euro 2020, având ca obiectiv calificarea la acest turneu final.  În acest fel, neamţul ar avea posibilitatea de a schimba radical naţionala cu jucători tineri. Şefii FRF sunt încântaţi de implicarea lui Daum şi de metodele acestuia, fiind impresionaţi inclusive de modificările, din punct de vedere organizatoric, pe care acesta le-a făcut la Mogoşoaia, precum şi de rigurozitatea sa nemţească în alcătuirea programului echipei, care aduce mult mai multă disciplină în cadrul echipei.

LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra);
Fundaşi: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Valerică Găman (Karabükspor), Cosmin Moţi (Ludogorets), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Alin Toşca (FC Steaua Bucureşti), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua Bucureşti), Iasmin Latovlevici (Karabükspor);
Mijlocaşi: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Răzvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Andrei Prepeliţă (FC Rostov), Dorin Rotariu (Dinamo);
Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Deportivo La Coruña), Claudiu Keşeru (Ludogorets), Denis Alibec (Astra).

Armenii au 13 stranieri

Din lotul naţionalei Armeniei, pregătită de Varuzhan Sukyasian, fac parte şi 13 fotbalişti care evolueaază în străinătate. Aceştia sunt: Gaël Andonian (Marseille/Franţa, 21 de ani), Hovhannes Hambardzumyan (Vardar/Macedonia, 25), Varazdat Haroyan (Padideh/Iran, 24), Taron Voskanyan (Karmiotissa/Cipru, 23), Levon Hayrapetyan (Paykan/Iran, 27), Hrayr Mkoyan (Esteghlal Tehran/Iran, 30) – fundaşi,  Henrikh Mkhitaryan (Man. United/Anglia, 27), Marcos Pizzelli (Al-Fujairah/EAU, 31), Aras Özbiliz (Beşiktaş/Turcia, 26), Gor Malakyan (Stal Kamianske/Ucraina, 22), David Manoyan (Karmiotissa/Cipru, 26), Tigran Barseghyan (Vardar/Macedonia, 22) – mijlocaşi, Heham Kadymyan (Karpaty Lvov/Ucraina, 23) - atacant
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite