S-a stabilit programul întâlnirii România - Marea Britanie din Fed Cup. Când va juca Simona Halep cu Johanna Konta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Tenis a nominalizat jucătoarele cel mai bine clasate în ierarhia WTA - Simona Halep (locul 5 WTA), Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Monica Niculescu (locul 47 WTA) si Sorana Cîrstea (locul 62 WTA) - pentru întâlnirea cu Marea Britanie, din 22 şi 23 aprilie 2017, din play-off-ul Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei.

Arbitrul principal al întâlnirii de Fed Cup dintre echipele României şi Marii Britanii a luat decizia de a schimba ora de start a partidelor din ziua de sambată, de la Tenis Club IDU din Mamaia, din cauza condiţiilor meteo. Astfel, Simona Halep - Heather Watson, primul meci al zilei, va începe la ora 12.00, în loc de ora 11.00, urmat, apoi, de meciul dintre Irina Begu şi Johanna Konta.

Duminică, tot de la ora 11.00, sunt programate următoarele meciuri:

Simona Halep - Johanna Konta;

Irina Begu - Heather Watson;

Monica Niculescu/Sorana Cîrstea - Jocelyn Rae/Laura Robson

Konta, 25 de ani, a câştigat în acest sezon turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami şi pe cel de categorie Premier de la Sydney (oraşul în care s-a născut), a ajuns în sferturi la Australian Open şi în semifinale la Shenzhen. În total, ea are trei trofee ca jucătoare profesionistă de simplu, dintre care două obţinute în primele trei luni ale acestui an, în care a câştigat 19 meciuri şi a pierdut doar trei.

În 2017, Halep (şase victorii şi patru înfrângeri) are ca rezultat notabil doar sfertul de la Miami Open, pierdut în faţa numărului 1 britanic, a relatat News.ro. Johanna Konta conduce cu 2-0 în meciurile disputate cu Halep. În optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5, iar anul acesta, în sferturi, la Miami, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 6-2. Konta nu s-a mai întâlnit până în prezent cu Irina-Camelia Begu.

Simona Halep a câştigat toate cele trei partide jucate până acum cu numărul 2 britanic, Heather Watson, scoruri  4-6, 6-4, 6-2, în turul I al US Open, din 2013, 6-2, 6-4, în manşa a doua a French Open, din 2014, şi 6-3, 6-4, în optimi la Miami, anul trecut. Şi Begu a învins-o pe Watson, în singura partidă pe care ele au jucat-o până în prezent, în 2013, în turul I la Indian Wells, scor 6-2, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite