Openul Internaţional de Darts din România, la a doua ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşti găzduieşte cea de-a doua ediţie a Openului Internaţional de Darts din România, programat în perioada 23-25 ianuarie 2015.

Federaţia de Darts din Romania organizează, în acest weekend, la sala Ronda a Hotelului Intercontinetal, din Bucureşti cea de-a doua ediţie a Romanian Internaţional Classic Darts Open. Turneul face parte din calendarul Federaţiei Mondiale (World Darts Federation), dar şi din calendarul British Darts Organisation.

Premiile totale puse în joc sunt în valoare de 5.200 euro, iar câştigătorul turneului masculin va încasa un cec de 1.500 Euro. Organizarea în conditii excelente a celei mai importante competitii continentale “Campionatului European de Darts” (WDF Europe Cup) la Bucureşti în 2014 de către Federaţia de Darts din Romania nu putea să aduca decât o reacţie pozitivă în ceea ce priveşte participarea jucătorilor străini la aceasta ediţie a RCDO 2015 (89 masculin şi 16 feminin,) dar şi a jucătorilor români (101 masculin şi 10 la feminin).

Din totalul de 216 jucători, câteva nume ne atrag atenţia în mod special:

  • Martin Phillips (Tara Galilor) - locul 4 în Clasamentul Mondial BDO, căpitanul echipei naţionale a Ţării Galilor din 1994 şi câştigător al Mastersului Winmau în 2014;
  • Jamie Hughes (Anglia)  -  locul 6 în Clasamentul Mondial BD şi finalist al Mastersului Winmau 2014; 
  • Adrian Frim (România) - Campion National in 2014 şi component al echipei nationale de darts a României;
  • Gabriel Plesca, Laszlo Kadar, Remus Cotrau (România) - componenţi lot reprezentativ;
  • Oana Bârsan - campioana naţională 2012,2013 si 2014;
  • Mihaela Ivan, Silvia Nedelcu şi Oana Cimpoca - componente ale lotului reprezentativ.

Câştigătorul ediţiei 2014 a RCDO, englezul Scott Mitchell, a cucerit, în urmă cu două săptămâni, titlul de Campion Mondial BDO. Interesant este că Mitchell a câştigat la Bucureşti şi titlul de Campion European, împreună cu echipa naţională a Angliei, aceste două victorii fiind poate cele mai importante pentru el, în circuitul profesionist, până la câştigarea titlului de Campion Mondial.
 
„Parcă trăiesc un vis, acest loc este atât de special pentru mine! În ianuarie am câştigat Romanian Classic Darts Open, iar acum, tot la Bucureşti, Campionatul European pentru ţara mea! România este locul de care îmi voi aminti toată viaţa şi unde voi reveni mereu cu plăcere! Felicitări întregului staff al Federaţiei de Darts din România, care a demonstrate lumii întregi că şi o organizaţie tânără poate organiza un turneu major, în conditii excelente“, declara Mitchell la finalul Campionatului European de la Bucureşti.

Turneul a început vineri seară, de la ora 19.00, printr-un concurs de acomodare, „Warm-up“, sâmbătă se desfăşoară cele mai importante competiţii individuale, cu începere de la ora 10.00, iar fazele finale sunt programate de la 16.00, urmând ca duminică, de la 10:00, să se dispute competiţiile de dublu.

Intrarea spectatorilor la acest eveniment este gratuită!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite