Marion Bartoli, campioana inteligenţei. Franţuzoaica are IQ-ul unui om genial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marion Bartoli a câştigat Wimbledonul
Marion Bartoli a câştigat Wimbledonul

.Din 2006, francezii n-au mai avut un campion pe iarba de la Wimbledon. Atunci a câştigat Amelie Mouresmo, acum a venit rândul lui Marion Bartoli.

Franţuzoaica de 28 de ani a furnizat supriza reuşind să-şi adjudece trofeul de o manieră entuziasmantă. Practic, ea n-a pierdut niciun set în cele şapte meciuri jucate, în condiţiile în care la Londra au fost toate vedetele tenisului feminin.
Victoria lui Marion nu i-a bucurat pe englezi, unul dintre comentatorii BBC având o replică jignitoare la adresa acesteia. „Nu arată prea bine această jucătoare”, a spus el, ceea ce a determinat un val de critici care au vizat lipsa fair-playului chiar la el acasă. Urătă sau nu, Marion Bartoli a reuşit să pună mâna pe primul ei trofeu de Grand Şlem. A mai jucat o finală, în 2007, tot la Wimbledon, dar a pierdut-o în faţa Serenei Williams.. „Nu am visat să fiu fotomodel, dar am visat să câştig Wimbledonul”, a spus ea, răspunzând şi răutăţilor din Albion.
În lumea tenisului, Marion e recunoscută pentru stilul său de joc considerat neortodox, pentru că-şi foloseşte ambele mâni şi are lovituri foarte puternice. Bartoli se aseamănă cu Monica Seleş şi ea nu ascunde că sârboaica a fost modelul ei. În copilărie, jucătoarea s-a remarcat prin IQ-ul ei extrem de ridicat, coeficientul său de inteligenţă fiind 175, caracteristic doar geniilor.
Bartoli a câştigat Wimbledonul după o finală fără istoric în faţa nemţoaicei Sabine Lisicki, care avea un ascendent moral în faţa ei, deoarece o învinsese în meciurile precedente. Marion a dominat însă net partida şi a determinat-o pe Lisicki să izbucnească în lacrimi din cauza neputinţei de a-şi face jocul obişnuit. Victoria a adus-o din nou pe Bartoli între primele zece jucătoare ale lumii, ea începând turneul de pe poziţia a 15-a WTA.

Români la Wimbledon

Feminin
Irina Begu, Monica Niculescu – eliminate turul I
Sorana Cârstea, Simona Halep, Alexandra Cadanţu – eliminate turul II
Masculin
Victor Hănescu – eliminat turul I
Adrian Ungur, Victor Crivoi  – eliminaţi în calificări
Dublu
Horia Tecău/Max Mârnii – eliminaţi în optimi
Dublu mixt
Horia Tecău / Sania Mârza – eliminaţi în sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite