VIDEO Cel mai bun atac a distrus cea mai bună apărare. Pantilimon a încasat trei goluri, dar City a spulberat-o pe Arsenal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa a 16-a din Anglia s-a deschis sâmbătă cu partida dintre Manchester City (locul 4) şi liderul Arsenal. Deşi presa engleză a speculat că Pantilimon va rămâne pe banca de rezerve, românul a început ca titular.

Manchester City-Arsenal 6-3

Costel Pantilimon şi, mai ales, Manuel Pellegrini, au de luptat serios cu mass-media din Anglia. După ce antrenor chilian al lui City l-a scos din poartă pe Joe Hart, titularul buturilor naţionalei Angliei, presiunea media pusă pe cei doi e uriaşă. 

Înainte de fiecare partidă a lui City, diverse publicaţii din Anglia îi cer lui Pellegrini să înceapă cu Hart. Până acum, chilianul a rezistat. Şi continuă să meargă pe mâna lui Panti, ajuns la şase meciuri consecutive în campionat pentru Manchester City, după ce timp de doi ani n-a prins niciunul! 

Deşi a încasat două goluri în finalul partidei cu WBA (inclusiv un autogol), iar în etapa trecută a fost învins de reuşita superbă a lui Osvaldo, în egalul cu Southampton (1-1), Pantilimon este în continuare portarul de campionat al lui City. 

City a „stricat“ şi defensiva lui Arsenal, după cea a lui Tottenham

City, cel mai bun atac înaintea etapei, cu 41 de goluri marcate, a făcut astăzi spectacol cu liderul Arsenal, care avea cea mai bună defensivă, cu doar 11 goluri încasate în 15 partide. Pe „Etihad“ însă, „tunarii“ au primit şase într-un singur meci (!). 

Omul partidei a fost Fernandinho, fostul jucător al lui Lucescu la Şahtior, care a reuşit primele două goluri în campionat pentru City (50, 88). Pentru City au mai marcat Aguero (14), Negredo (39), David Silva (66) şi Yaya Toure (90+1, pen.). 

Cum a încasat golurile Pantilimon

Titular şi cu Arsenal, Pantilimon a avut ceva emoţii la două centrări, când a scăpat balonul din mână, dar, per total, longilinul portar s-a descurcat destul de bine. În minutul 68, a smuls aplauze din partea fanilor lui City, după ce a scos de sub bară şutul lui Wilshere, iar în prelungiri a respins în corner o lovitură liberă destul de periculoasă. Iar „Gulliver“ n-are pe conştiinţă niciunul din cele trei goluri ale oaspeţilor. 

A fost învins de două ori de Walcott (31, 63), dar, la primul gol, balonul a fost deviat în plasă de lovitura de cap a lui Demichelis, iar a doua reuşită a atacantului englez a fost una imparabilă. 

Al treilea gol al Arsenal, autor Mertesacker (90+4), a venit în prelungiri, dar şi acela a fost imposibil de parat, o lovitură de cap din şase metri. 

Manchester City a urcat temporat pe locul 2, cu 32 de puncte, trei mai puţin decât Arsenal, care rămâne lider. Poate fi depăşită însă de Chelsea şi/sau Liverpool (ambele cu 30 de puncte), care joacă în această etapă cu Crystal Palace, respectiv Tottenham. 

Rezumatul partidei Manchester City - Arsenal 6-3. Golurile încasate de Pantilimon sunt la 0:28, 1:30 şi 2:05

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite