Lumea tenisului aplaudă în picioare: Ana Bogdan, revenire fabuloasă la Hong Kong într-un meci absolut nebun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan

Ana Bogdan (78 WTA) a obţinut, cu siguranţă, cea mai spectaculoasă victorie a carierei la capătul unui duel în care a salvat trei mingi de meci.

Turneul de la Hong Kong adună pe tabloul principal nume mari din lumea tenisului feminin, în frunte cu Svitolina (5 WTA), Muguruza (13 WTA) sau Ostapenko (18 WTA), însă, astăzi, prim-planul a fost luat de Ana Bogdan.

Românca a întâlnit-o pe Caroline Doleheide (SUA, 131 WTA) în turul I şi ceea ce a ieşit a fost un meci fabulos, de peste două ore şi jumătate. Încă de la primul set, duelul a oferit o cantitate mare de dramă! Doleheide s-a dus la 5-0, a avut mingi de set la 5-2 şi la 5-3, însă Ana Bogdan a egalat spectaculos: 5-5! Fiecare jucătoare şi-a făcut apoi serviciul, aşa că s-a ajuns la tie-break. Aici, Doleheide s-a impus uşor: 7-2.

Setul doi a fost dominat cap-coadă de Ana Bogdan, care a condus cu 4-1 şi cu 5-2, înainte de a câştiga cu 6-3.

Decisivul a fost o nebunie! Doleheide s-a distanţat la 5-1 şi părea că va obţine calificarea în turul II. Mai ales că americanca a şi avut trei mingi de meci: două la 5-1 pe serviciul propriu şi încă una la 5-2 pe serviciul adversarei!

Dezlănţuită după aceste mingi salvate, Ana Bogdan şi-a continuat recitalul şi a câştigat meciul cu un incredibil 7-5 în decisiv. Pentru ea urmează un duel în turul II cu Garbine Muguruza (13 WTA).

Într-o altă partidă din turul I, la Hong Kong, Monica Niculescu (87 WTA) a trecut de tunisianca Ons Jabeur (100 WTA), scor 4-6, 7-6, 6-4. Pentru Niculescu urmează un duel în turul II cu Gavrilova (34 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite