Simona Halep la Madrid: românca a provocat surpriza neplăcută a turneului. A jucat fără vlagă şi a pierdut în turul I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep la Madrid
Simona Halep la Madrid

Simona Halep, finalistă, anul trecut, la Madrid, a avut o prestaţie mult sub aşteptări la ediţia din acest an şi a cedat fără drept de apel în faţa lui Alize Cornet (Franţa, 28 WTA).

Simona Halep a fost doar o umbră a jucătoarei care, în 2015, a reuşit mai mereu să iasă din situaţiile dificile.

De fapt, la Madrid, ea a dat peste o adversară care nu s-a mai pierdut cu firea, nici atunci când a greşit flagrant, nici când a simţit că e aproape de a o învinge pe Halep. 

Alize Cornet (Franţa, 28 WTA) a fost stăpână pe sine în toate momentele cheie ale meciului şi a reuşit să ajungă la scorul de 3-1 în confruntările directe cu jucătoarea din România.

Primul set a fost pe muchie de cuţit. Niciun break până la 4-4. Apoi, Halep a câştigat pe serviciul adversarei, a servit pentru câştigarea setului, însă Cornet a izbutit rebreak-ul, spre furia Simonei. 

S-a ajuns în tie-break, acolo unde s-a mers bară la bară până la 6-6. Aici, franţuzoaica a câştigat două puncte la rând, cel decisiv după o dublă-greşeală comisă de Halep.

Descumpănită, Simona a jucat şi mai slab în setul II, iar Cornet a izbutit primul break pentru 3-2, după care s-a distanţat la 4-2. Ocupanta locului 2 în lume a mai câştigat un game pentru 4-3, dar a cedat cu 6-3 în setul doi, suferind şi un nou break.

După ce a jucat finala de la Madrid, în 2014 (pierdută cu Şarapova), acum Halep a părăsit turneul din primul tur după un meci care a durat o oră şi 49 de minute. Scorul final: 7-6, 6-3 pentru Alize Cornet.

CITEŞTE ŞI:

*Simona Halep la Madrid: eliminată în turul I, Halep riscă să piardă locul 2 mondial în detrimentul Şarapovei

-----------------

SETUL II

*6-3 Cornet: GAME, SET, MECI CORNET! Simona a fost condusă cu 30-40 pe serviciul ei, dar a apărat prima minge de meci. La a doua n-a avut însă ce face, a trimis în fileu şi a pierdut după o oră şi 49 de minute de joc.

*5-3 Cornet: Alize a fost condusă cu 30-15 pe serviciul ei, dar a revenit şi a condus cu 40-30. Halep a egalat la 40, moment în care s-a jucat un punct teribil, adjudecat de jucătoarea din Franţa. Imediat, aceasta a câştigat şi următorul punct şi a tranşat game-ul. 

*4-3 Cornet: Halep şi-a luat serviciul la 30.

*4-2 Cornet: Game dramatic! Alize a condus cu 40-0 pe serviciul ei, dar Halep a câştigat trei puncte la rând pentru 40-40. Din nou, franţuzoaica a avut avantaj, însă Simona a egalat. Cornet a avut a treia minge de game şi a valorificat-o  după un retur ratat pentru Simona.

*3-2 Cornet: BREAK ALIZE! Simona a fost condusă cu 0-40 pe serviciul ei. A salvat primele două mingi de break, însă pe a treia a trimis-o în fileu.

*2-2: Cornet şi-a adjudecat serviciul la 15, având şi un as.

*Din nou, antrenorul Darren Cahill a venit lângă Simona şi i-a dat sfaturi. I-a spus că stă prea mult în spatele terenului, ceea ce nu o avantajează. „Fii pregătită pentru un meci lung, de trei seturi“, i-a transmis antrenorul Simonei.

*2-1 Halep: Simona s-a chinuit pe serviciul ei pe care l-a câştigat la 40, după ce a salvat o minge de break.

*1-1: Franţuzoaica reuşeşte să se impună în acest game şi reuşeşte să egaleze. 

*1-0 Halep: Simona şi-a câştigat serviciul la 30.

--------------

SETUL I

*SET ALIZE CORNET! Jucătoarea din Franţa s-a impus cu 8-6 după tie-break. Halep a irosit punctul decisiv după o dublă-greşeală. Primul set a durat 63 de minute.

*7-6 pentru Cornet, care are prima minge de set.

*6-6 în tie-break, după un retur senzaţional pentru Cornet.

*6-5 pentru Halep în tie-break, care are a doua minge de set.

*5-5 în tie-break, după un smash excelent al Simonei.

*5-4 pentru Cornet în tie-break, după un retur lung al Simonei, care a dat cu racheta de pământ.

*4-4 în tie-break.

*4-3 pentru Cornet în tie-break, iar franţuzoiaca va servi.

*3-3 în tie-break. 

*3-2 pentru Cornet în tie-break.

*3-1 pentru Cornet în tie-break.

*Două greşeli neforţate comise de Simona, iar Cornet are 2-1 în tie-break.

*Cornet a început tie-break-ul cu o dublă-greşeală. Simona are 1-0. 

*6-6: Halep şi-a luat serviciul la 30, având şi un punct câştigător magnific. Urmează tie-break-ul.

*Unul dintre antrenorii Simonei, Darren Cahill, a coborât la nivelul terenului şi a vorbit cu Halep. I-a spus că i-a permis lui Alizet să revină, de câteva ori, când franţuzoaica părea că va pierde punctele. Cahill a încercat să o calmeze pe Halep, spunându-i că serveşte bine şi că, în general, joacă destul de OK.

*6-5 Cornet: Alize a depăşit momentul dificil după criza de nervi de la 4-4 şi şi-a adjudecat serviciul la 30.

*5-5: REBREAK CORNET! Românca a condus cu 40-30 pe serviciul ei, dar a irosit prima minge de set. Apoi, a pierdut trei puncte la rând şi a dat de pământ cu racheta de nervi.

*5-4 Halep: BREAK SIMONA! Jucătoarea din România a profitat de nervii adversarei, a condus cu 40-30 pe serviciul lui Alizet, iar aceasta a cedat după o dublă-greşeală.

*4-4: Game câştigat greu de Halep pe serviciul ei, la 40. Cornet s-a enervat teribil, după ce a ratat şansa primului break al meciului.

*4-3 Cornet: Jucătoarea din Franţa şi-a câştigat serviciul la 30.

*3-3: Halep şi-a câştigat serviciul rapid, la zero.

*3-2 Cornet: După două retururi excelente, Simona a condus cu 30-0 pe serviciul adversarei. Apoi însă, a pierdut patru puncte la rând, dar şi game-ul.

*2-2: Halep şi-a luat serviciul la 30.

*2-1 Cornet: Alize şi-a adjudecat serviciul la 15.

*1-1: Simona a egalat situaţia, luându-şi serviciul fără probleme.

*1-0 Cornet: Jucătoarea din Franţa şi-a câştigat serviciul la 30.

*A început meciul.

-------------------

UPDATE 13.41 - Simona Halep şi Alize Cornet au intrat pe teren şi fac mişcările de încălzire.

UPDATE 13.34 - Meciul Şarapovei s-a încheiat, iar rusoaica a trecut în turul II. Maria a învins-o pe Timea Bacsinszky (Elveţia, 21 WTA), scor 6-2, 6-3. Urmează meciul lui Halep!

--------------------

Simona Halep e cap de serie numărul 2, la Madrid, şi, teoretic, ar fi trebuit să întâlnească o adversară mai accesibilă în primul tur, însă s-a întâmplat exact invers!

Constănţeanca de 23 de ani va debuta, astăzi, în compania lui Alize Cornet (28 WTA), o franţuzoaică de 25 de ani care conduce cu 2-1 în partidele directe jucate cu Halep:

2011 (Monterrey, Mexic, Turul I) – Victorie Cornet – 7-5, 6-1

2013 (Sofia, Bulgaria, Turul I) – Victorie Halep – 6-4, 6-4

2014 (Dubai, Emirate, Turul I) – Victorie Cornet – 6-1, 1-1, abandon Halep

De notat că toate aceste meciuri s-au jucat pe hard, pe când turneul de la Madrid se va disputa pe zgură.

Simona Halep la Madrid. Cu cine joacă românca dacă trece de Cornet

Potrivit organizatorilor, Halep – Cornet va fi al doilea meci al zilei de duminică pe arena „Manolo Santana“. 

Primul joc, Şarapova – Bacsinszky a început de la ora 12.00 şi, în funcţie de durata lui, se va stabili ora confruntării dintre Halep şi Cornet. Cel mai probabil, meciul va începe, undeva, după ora 13.30 (Dolce Sport).

Dacă va trece de Cornet, Simona o va întâlni pe învingătoarea partidei Roberta Vinci (43 WTA) – Monica Puig (47 WTA), care a început de la ora 12.00.

Adevarul.ro te ţine la curent, minut cu minut, cu rezultatul meciului pe care îl va juca Halep, dar şi cu scorurile înregistrate în celelalte partide ale zilei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite