Joia neagră la Jocurile Europene. Gimnasta Laura Jurcă, pe locul 9 la individual compus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laură Jurcă FOTO Getty Images
Laură Jurcă FOTO Getty Images

Gimnastica şi-a desemnat joi campionii la individual compus la Jocurile Europene de la Baku. La feminin, stafful tehnic a decis să o schimbe pe Andreea Iridon cu Laura Jurcă, deşi prima obţinuse un punctaj mai mare în calificări.

Gimnastica şi-a desemnat joi campionii la individual compus la Jocurile Europene de la Baku. La feminin, stafful tehnic a decis să o schimbe pe Andreea Iridon cu Laura Jurcă, deşi prima obţinuse un punctaj mai mare în calificări. Competiţia a fost dominată de rusoaica Aliya Mustafina, în vreme ce Jurcă, 16 ani în septembrie, a venit pe locul al 9-lea, mai slab  ca la Europene. Totuşi, acest loc 9 a fost cea mai bună clasare dejoi a sportivilor români.
Vlad Cotună, la băieţi, a terminat pe locul 18, punând punct încă unei zi de uitat pentru delegaţia României la Jocurile Europene. Sportivii noştri au căzut pe capete în competiţiile în care au fost angrenaţi şi nu au reuşit măcar să se apropie de podium.
Ciclism
Andrei Nechita a venit pe locul 33 din 41 de sportivi care au luat startul în proba de contratimp individual, la 8 minute de câştigător.
Sărituri în apă
Ioana Cârjan şi Ioana Pastiu au terminat pe locurile 15, respectiv 21, din cele 24 de concurente care au sărit de pe platforma de 10 metri.
Lupte libere
Rareş Chintoan, Ştefan Gheorghiţă şi Ivan Guidea nu au câştigat niciun meci, pierzând în primul tur, dar şi în recalificări, în cazul ultimului.
Tenis de masă
Eliza Samara a condus cu 2-0 la seturi şi a avut şi cinci mingi de meci, dar a pierdut disputa cu poloneza Li Qian din faza optimilor de finală, 4-3 pentru chinezoaica naturalizată.
Totuşi, când vin medaliile?
Cu excepţia argintului de la kaiac dublu, România nu mai are nicio medalie la Jocurile Europe de la Baku. Suntem pe locul 26, la egalitate cu ţări ca San Marino sau Armenia. O zi mai bună pentru noi ar putea fi sâmbătă, când gimnaştii intră în finalele pe aparate. Marius Berbecar s-a calificat cu a treia notă în concursul de paralele, Silvia Zarzu cu a doua notă, iar Andreea Iridon trage speranţe că poate urca pe podium la bârnă. Speranţe pentru România mai sunt la scrimă şi la judo.

Clasamentul pe medalii
Naţiune Aur argint bronz
1.Rusia 17 5 8
2. Azerbaijan 11 3 9
3. Ungaria 7 1 5
4. Belarus 6 2 10
5. Germania 5 6 6
6. Serbia 5 3 0
7. Turcia 4 3 10
8. Spania 3 6 4
9. Elveţia 3 3 1
10. Marea Britanie 3 1 1
............................................
26. România  0 1 0
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite