INTERVIU Dorin Rotariu: „Îmi place Messi, dar unchiul este idolul meu! Doar l-a ţinut pe Maradona, nu?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Rotariu
Dorin Rotariu

La 22 de ani pe care îi va împlini în luna iulie, Dorin Rotariu este unul dintre mezinii naţionalei României. Doar Andrei Ivan şi Răzvan Marin sunt mai mici decât el. Roti a venit la lot pentru meciul cu Danemarca, prima dată din postura de stranier, după ce în această iarnă s-a transferat de la Dinamo la FC Bruges, campioana en-titre a Belgiei.

Prima convocare de când esti in străinătate. E diferit?
Nu cred, nu mi se pare nimic diferit. Poate un pic mai multă responsabilitate, pentru că transferul acesta a schimbat multe în viaţa mea. O simt în fiecare zi.
Despre ce schimbări e vorba?
Fizic, mental. Sunt cerinţe noi, altă mentalitate. Încerc să mă adaptez cât mai rapid,  deoarece ştiu că nu va avea nimeni prea multă răbdare cu mine.
E greu să intri în echipă?
Nu e deloc uşor. Bruges transferă foarte puţini jucători. Are un nucleu puternic, doar e campioana Belgiei. Sunt jucători care evoluează de mult timp împreună. Norocul meu e însă că sunt cumva polivalent, pot juca pe mai multe poziţii, de la mijloc în sus. Sper să fie bine, ultimul meci l-am jucat ca titular. Din păcate, am o  oarecare problema cu limba. Flamanda e greu de desluşit. Ştiu engleza, dar acolo flamanda e de bază.
Cum e fotbalul în Belgia?
Mai direct şi asta îmi convine. Se joacă mai mult pe poartă.


Vine meciul cu Danemarca, te aştepţi să joci?
Nu mă gândesc la asta, dar sunt pregătit să joc . Nu am niciun fel de emoţie. Ştiu destul de bine naţionala Danemarcei, mi se pare o echipă robustă, cu jucători experimentaţi, dar eu spun că învingem. 1-0 sau 2-1. Dacă nu voi juca nu e nicio problemă, îmi aştept rândul.
Unchiul tău, Iosif Rotariu, a jucat în 1989 un meci crucial cu Danemerca, la Bucureşti, în urma căruia ne-am calificat la Mondiale.
Da. Ştiu. Am vorbit despre asta chiar acum când a fost pe la mine. Mi-a povestit că Danemarca avea o super echipă, cu fraţii Laudrup, Povlsen, Schmeichel, mult peste ce au acum. A fost o victorie fantastică, din ce mi-a zis. Eu nu eram născut dar am văzut apoi secvenţe. Şi România avea o echipă extrordinară.
Care este jucătorul pe care îl admir cel mai mult?
Messi. Dar idolul meu este unchiul. Doar l-a ţinut pe Maradona, în 1990, nu? Am văzut şi acel meci. 
Dacă ar fi schimbi ceva în cariera ta ce ai schimba?
Faza cu Ekeng. A fost cel mai greu moment din viaţa mea şi mă bântuie mereu. Eram apropiaţi, cu el, cu Essombe. Nu-mi vine să cred nici acum ce s-a întâmplat. Parcă e un coşmar.
Cu Mircea Rednic ai mai vorbit?
De când e în Belgia, nu. N-am apucat. Rămâne unul dintre antrenorii care m-a ajutat foarte mult. Mă bucur să o salveze pe Mouscron de la retrogradare.
Ce aştepţi de la acest sezon?
Să iau campionatul cu Bruges şi să joc şi eu în Liga Campionilor. Când am ales Bruges m-am gândit şi la asta.
Între titlul cu Bruges şi o calificare la Mondiale ce ai prefera?
Nu pot să aleg. Visez la amândouă.

rotariu


2,2 milioane de euro a plătit Bruges pentru transferul lui Dorin Rotariu de la Dinamo

“Transferul la Bruges a venit într-un moment în care aveam nevoie să fac un pas în faţă. Şi sper să fie un pas mare“
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite