Halep, locul 2 în lume, locul 3 la înfrângeri cu anonime: care e capitolul la care Simona stagnează din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: GettyImages
Simona Halep. FOTO: GettyImages

Simona Halep va încheia 2015 pe locul 2 în ierarhia mondială, cu o treaptă mai sus faţă de 2014, însă acest pas înainte n-a scăpat-o de o mare problemă.

Chiar dacă a înregistrat şi în acest sezon rezultate formidabile, având un joc solid şi calităţi indiscutabile, Simona e, în continuare, „capabilă“ de a furniza surprize neplăcute când ţi-e lumea mai dragă. Dovadă: eliminările premature la Wuhan, Guangzhou, Wimbledon şi French Open, toate după înfrângeri în faţa unor adversare din afara Top 50.

În 2015, Halep a arătat tărie psihică, având mult mai multe victorii în trei seturi decât înfrângeri (16-7), însă tot suferă în ceea ce priveşte tranşarea unor dueluri cu jucătoare anonime, fără CV. De altfel, din 2013, de când a început ascensiunea ei în tenisul mondial, românca a bifat, în fiecare an, acelaşi număr de înfrângeri-surprize în faţa unor adversare din afara Top 50. Acesta e unul dintre puţinele capitole la care Halep n-a progresat în ultimele trei stagiuni.

Serena, Şarapova şi Kvitova nu fac „cadouri“

Şi ca să ne convingem că Simona are, într-adevăr, o problemă e suficient să analizăm ce au făcut în acest sezon jucătoarele care se află acum în Top 10 mondial în confruntările cu adversare din afara Top 50.

Rezultatul o plasează pe Simona pe locul 3 în acest top nedorit, alcătuit în funcţie de numărul partidelor pierdute în faţa aşa-ziselor anonime. Şi mai grav pentru Halep e că celealte jucătoare de Top 4 WTA, adică Serena Williams, Maria Şarapova şi Petra Kvitova, aproape că nu fac niciodată „cadouri“ în meciurile în care sunt favorite clare. Serena are „înfrângeri“ cu jucătoare din afara Top 50 doar atunci când nici n-a intrat pe teren din motive medicale, Şarapova a pierdut un singur meci din 16, iar Kvitova are un bilanţ impecabil.

Safarova şi Ivanovici stau la fel de prost ca Halep, cele trei fiind depăşite doar de Muguruza şi Suarez Navarro în acest clasament al eşecurilor neaşteptate.

Înfrângerile lui Halep cu adversare din afara Top 50

An Total eşecuri

2015 4

2014 4

2013 4

2012 6

2012 15

Înfrângerile primelor 10 jucătoare ale lumii cu adversare din afara Top 50

Nume Total eşecuri

S. Williams 0

Halep 4

Şarapova 1

Kvitova 0

Safarova 4

Pennetta 3

A. Radwanska 2

Muguruza 6

Ivanovici 4

Suarez Navarro 5

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite