CM 2014. Încă un record al lui Roger Milla a căzut. Africa are un nou "zeu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gyan Ghana FOTO Reuters

Ghana a fost eliminată de la turneul final al Campionatului Mondial, după un parcurs slab, în urma căruia a obţinut doar un punct.

Contraperformanţa Ghanei are o mică consolare, dacă ţinem cont de faptul că Asamoah Gyan a răsturnat un record care-i aparţinea legendarului atacant camerunez, Roger Milla, omul care l-a ridiculizat pe Ioan Andone la Mondilul din 1990. 

Gyan a devenit fotbalistul african cu cele mai multe goluri marcate la campionatele mondiale, şase, depăşindu-l pe fostul deţinător al recordului, camerunezul Roger Milla, care avea cinci.

La doar 28 de ani, Gyan are şansa să mai joace cel puţin un Campionat Mondial şi să-şi îmbunătăţească recordul de goluri.

Roger Milla a fost deposedat de două recorduri la CM  după ce în urmă cu două zile, columbianul Faryd Mondragon a bătut recordul de cel mai în vârstă fotbalist de la un Campionat Mondial, intrând în teren la meciul cu Japonia la 43 de ani şi trei zile Acest record îi aparţinea lui Roger Milla, care evoluase într-un meci la Mondiale, în 1994, la 42 de ani, o lună şi opt zile.

REPORTAJ ÎNTR-O FAVELĂ DIN RIO DE JANEIRO

CE CAPETE AU MAI CĂZUT DUPĂ EŞECURILE DE LA CM

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite