CALCULE Ce urmează pentru Simona Halep şi cât de departe este locul 1 mondial în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a ratat şansa de a deveni noul număr 1 mondial,  a treia şansă în cariera ei, şi va mai avea de aşteptat cel puţin o perioadă pentru a-şi îndeplini unul dintre vise.

Simona va lua o pauză în perioada imediat următoare şi nu va juca la Bucureşti, acolo unde ar fi avut şansa de a câştiga şi a-şi îmbunătăţi punctajul. Va reveni pe teren, abia în august, la Toronto, turneu care începe la 7. Apoi va juca probabil la Cincinnatti. Sunt două turnee, la care anul trecut a avut rezultate foarte bune şi unde are de apărat o mulţime de puncte. În 2016 a câştigat în Canada, la Montreal (anul acesta se joacă la Toronto) şi a ajuns în semifinale la Cincinnatti. Una peste alta are de apărat 900 de puncte de la primul turneu şi 350 de la al doilea.

Luând în considerare că deocamdată se bate doar cu Pliskova şi Kerber, deşi în luptă poate intra şi Konta, dacă învinge la Wimbledon, cea mai avantajată în primă instanţă va fi cehoaica, care deja e număr 1 mondial. A fost eliminată anul trecut în Canada în optimi şi are de apărat doar 105 puncte. Ulterior însă, din postura de câştigătoare la Cincinnatti, Pliskova trebuie să ţină de cele 900 de puncte pe care le-a luat anul trecut.

A doua contracandidată a Simonei, Angelique Kerber a jucat anul trecut semifinală la Montreal şi finală la Cincinnati. Ea a câştigat 385 de puncte în Canada şi 585 la Cincinanti. Un total de 970 de puncte, cele mai puţine dintre cele trei.

Aşadar, până la US Open, Simona Halep are de apărat cele mai multe puncte, dintre cele trei jucătoare care se bat pentru primul loc. 

Puncte de apărat 

Simona Halep 1250

Karolina Pliskova 1005

Angelique Kerber 980

Cum va arăta topul WTA luni

1. Karolina Pliskova 6855

2. Simona Halep 6670

3. Angelique Kerber 5975

 Dacă Johanna Konta câştigă Wimbledonul , ea va urca pe locul 3 WTA cu 6330 puncte. Ea a jucat anul trecut la Stanford, un turneu mai mic, pe care l-a câştigat şi unde a luat 470 de puncte. Apoi a primit 190 de puncte la Montreal şi 105 la Cincinnatti. Un total de 765 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite