„Bombardierii“ de la Madrid: Spania e uimită de performanţele Realului la 11 etape după startul campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo (stânga) a reuşit un gol şi două pase decisive în meciul cu Rayo Vallecano. FOTO: Getty Images
Ronaldo (stânga) a reuşit un gol şi două pase decisive în meciul cu Rayo Vallecano. FOTO: Getty Images

Cifrele mai şi mint, uneori! În acest moment, există o diferenţă de doar două puncte între Real Madrid (27) şi Barcelona (25), însă nu se poate face nicio comparaţie între jocul celor două formaţii.

Sâmbătă, Barcelona s-a chinuit pentru o victorie la limită, 2-1 la Almeria, pe când Real a spulberat-o pe Rayo Vallecano, scor 5-1, într-o altă demonstraţie de forţă. 

Dacă la Almeria, Messi a lovit de două ori bara şi, în rest, a avut o nouă evoluţie sub aşteptări pentru standardele sale, la Madrid, Cristiano Ronaldo a fost, iarăşi, „locomotiva“ care a tras Realul după el. Portughezul a pasat decisiv pentru reuşitele de 3-1 şi 4-1 şi a stabilit scorul final, punctând din pasa lui Isco.

Cifrele lui CR7 sunt de-a dreptul fenomenale: a fost pe teren în zece din cele 11 etape şi a adunat 18 goluri şi cinci pase decisive! Prin comparaţie, Messi, care a bifat toate cele 11 runde din acest campionat, a marcat doar de şapte ori. 

Pentru a înţelege şi mai bine ce înseamnă cifrele lui Ronaldo, mai e nevoie de o precizare: în stagiunea 2011-2012, atunci când Messi a punctat de 50 de ori în La Liga, el ajunsese la cota de 18 goluri abia după 18 etape.

Real, ca acum 64 de ani

Trupa pregătită de Carlo Ancelotti are 42 de goluri marcate în actuala ediţie de campionat. Ultima dată când „galacticii“ au reuşit o asemenea performanţă ofensivă după 11 etape a fost în sezonul 1950-1951, pe vremea când echipa era pregătită de uruguayanul Héctor Scarone. 

În acest moment, Real Madrid a ajuns la 13 victorii consecutive în toate competiţiile, recordul fiind de 15 meciuri câştigate la rând. Un astfel de parcurs a fost realizat în două rânduri: în stagiunea 2011-2012 cu Mourinho pe bancă şi în sezonul 1960-1961, când antrenor era Miguel Munoz.

195 de goluri are Cristiano Ronaldo în 175 de partide disputate până acum în campionatul spaniol.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite