Boloni a fost forţat să plece din Qatar: cine l-a „lucrat“, ce a primit la despărţire din partea arabilor şi unde se duce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventura lui Boloni la cel mai stabil club din zona Golfului Persic s-a încheiat. Al-Khor a avut doar patru tehnicieni în ultimii 12 ani şi a mers pe mâna fostului selecţioner timp de trei sezoane.

Pe lângă faptul că, spre deosebire de alte grupări arabe, schimbă rar antrenorii, formaţia din Doha are şi o politică specială atunci când face angajări: merge numai pe mâna tehnicienilor francezi. 

Până la instalarea lui Boloni, în iunie 2012, ultimii cinci antrenori ai lui Al-Khor au fost aduşi din Hexagon. Chiar şi Boloni a fost angajat, deoarece el se prezintă un produs al şcolii franceze. De altfel, de multe ori când apare la posturile din Orientul Mijlociu, sub numele său stă scris: „antrenor francez“.

Atunci când a preluat Al-Khor, într-un interviu acordat „Adevărul“, Boloni a catalogat acest club drept unul mic, „un fel de FC Argeş“. Iar rezultatele au fost pe măsura potenţialului echipei. Un loc 7 şi o finală a Campionatului Cluburilor din Golful Persic (2012-2013), un loc 11 (2013-2014) şi o clasare pe poziţia a 10-a în stagiunea recent încheiată.

Acest bilanţ n-a fost pe placul arabilor, care, totuşi, s-au despărţit civilizat de Boloni, organizându-i o mică petrecere şi mulţumindu-i pentru cele trei sezoane în care a fost la dispoziţia clubului.

image

„Locul 10 nu ne reflectă ambiţiile“

La o zi după această ceremonie, secretarul general al celor de la Al-Khor, Mohammad Al-Merrikhi, a explicat de ce s-a renunţat la Boloni.

„E clar că n-am fost mulţumiţi de clasarea echipei în ultima ediţie a campionatului. Locul 10 nu ne reflectă ambiţiile şi vrem mai mult pe viitor“, şi-a început Al-Merrikhi discursul. „Din punctul meu de vedere, trei ani cu Boloni au fost suficienţi. Era nevoie de o schimbare pe banca tehnică. Deja toate cluburile din prima ligă ştiau tactica şi ideile lui Boloni“, a continuat oficialul celor de la Al-Khor. 

Al-Jaber atrage românii după el

Chiar dacă n-a câştigat niciun trofeu în Qatar, Boloni se bucură, în continuare, de o imagine bună în Orientul Mijlociu. Tocmai de aceea, la o zi după ce a încheiat conturile cu Al-Khor, Loţi a luat avionul cu destinaţia Emirate. 

Potrivit site-ului alarab.qa, românul se află în tratative cu Al-Wahda. Gruparea din Abu-Dhabi nu i-a prelungit contractul lui Sami Al-Jaber, cel care, în vara anului 2014, a fost înlocuit de Reghecampf la Al-Hilal (Arabia Saudită).

Dacă va bate palma cu Al-Wahda, tehnicianul de 62 de ani va reveni la formaţia pe care a mai pregătit-o, în 2010, între mai şi septembrie. Atunci, a avut un mandat cu multe probleme, jucătorii i-au cerut plecarea, iar, într-un final, şefii au cedat şi l-au destituit pe Boloni chiar după prima sa victorie în campionat! 

800 de mii de euro a fost salariul stagional al lui Ladislau Boloni la Al-Khor.

Jucătorii nu l-au mai vrut la Al-Khor

Site-ul estadaldoha.com a oferit o explicaţie pentru plecarea lui Boloni de la Al-Khor. Potrivit sursei citate, românul n-a mai fost dorit la echipă de jucătorii săi, în frunte cu brazilienii din lot. „În ciuda faptului că au fost mulţumiţi de munca lui Boloni, cei de la Al-Khor au fost obligaţi să renunţe la antrenor din cauza conflictelor pe care le-a avut cu jucătorii, în special cu cei trei brazilieni, Julio Cesar, Madson şi Marco Antonio. Conducerea a tot încercat să medieze problemele apărute între părţi, însă, într-un final, a ajuns la concluzia că trebuie să aducă un nou tehnician“, au scris jurnaliştii arabi.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite