Spectacol total la conferinţa de prezentare a lui Guardiola la Bayern Munchen. Pep a uimit asistenţa încă de când a rostit primele cuvinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an în care a trăit, la New York, departe de fotbal, Josep Guardiola (42 de ani) şi-a început aventura în Germania. La întâlnirea cu jurnaliştii, spaniolul le-a pregătit acestora o surpriză de proporţii.

Guardiola n-a pierdut vremea nici în vacanţă! Şi-a luat un profesor de limbă germană şi a studiat ca un nebun, zi şi noapte. „Şi când mă întâlneam cu el să luăm prânzul, venea cu profesorul!“, a povestit fratele lui Guardiola. Iar eforturile tehnicianului au dat roade.

Astăzi, în conferinţa sa de prezentare la Bayern Munchen, Pep a dialogat cu toţi cei prezenţi în limba germană!

Ce a spus?

„Pentru mine e un dar să fiu aici. E ceva special că Bayern s-a interesat de mine. Perioada petrecută la Barcelona a fost minunată, dar aveam nevoie de o nouă provocare şi Bayern mi-a dat această posibilitate. Sunt pregătit pentru a da tot ce am mai bun. Sper să înceapă o eră de care să fim cu toţii mîndri. Îmi place jocul lui Bayern, iubesc fotbalul. Ca antrenor trebuie să convieţuieşti cu presiunea ridicată. Mi-e foarte clar, sunt conştient de ce mă aşteaptă şi accept această mare provocare. Preiau frâiele unei echipe care, anul trecut, a făcut lucruri extraordinare, a câştigat atâtea trofee“, a spus Guardiola, potrivit gsp.ro.

În ultima stagiune, Bayern a reuşit o „triplă“ istorică, luând Liga Campionilor, titlul şi Cupa Germaniei.

Întrebat cum se va simţi, atunci când Bayern va întâlni Barcelona, la Munchen, la 24 iulie, în cadrul unui amical, Pep a dat un răspuns sincer.

„Va fi, cu siguranţă, o întâlnire specială. Dar acum sunt la Bayern, ce am făcut la Barça a trecut. Sunt sigur că va fi un foarte bun meci de pregătire, apoi urmează Supercupa contra lui Dortmund. Cunosc bine Bundesliga, e un campionat foarte puternic, competitive“, a adăugat Guardiola.

Am trăit un an de zile la New York, loc foarte bun pentru a învăţa. Sper ca în viitorul apropiat să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele de limbă germană. Josep Guardiola antrenor Bayern Munchen  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite