Australian Open 2015: adversara Simonei Halep a avut „boala sărutului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jarmila Gajdosova FOTO AP
Jarmila Gajdosova FOTO AP

În următorul meci de la Australian Open 2015, programat miercuri dimineaţa, Simona Halep o va întâlni pe Jarmila Gajdosova, jucătoare australiană clasată pe locul 62 mondial.

După nouă tentative eşuate, tenismena cu origini slovace a reuşit în premieră să depăşească primul tur al Australian Open 2015, datorită victoriei în faţa româncei Alexandra Dulgheru, scor 6-3, 6-4.

În vârstă de 27 de ani, Gajdosova a avut un start promiţător de carieră, avansând la un moment dat până pe locul 25 WTA. O serie de probleme medicale şi personale au tras-o înapoi pe Jarmila, care a avut de pătimit mai întâi cu boala Lyme, provocată de înţepătura unei căpuşe.

2012 a fost şi mai crunt pentru Gajdosova, care s-a despărţit de soţul ei, tenismenul australian Sam Groth, şi-a pierdut apoi mama, pentru ca finalul anului să o prindă într-o stare de oboseală cronică. Mai precis, Jarmila nu putea duce niciun meci până la final din cauza durerilor de splină şi ar fi stat în pat cu zilele, diagnosticul medicilor fiind mononucleoză, cunoscută şi sub numele de boala sărutului, pentru că se poate transmite prin salivă.

Jarmila Gajdosova a revenit în 2014 cu câteva evoluţii decente şi spune că nu se teme de înfruntarea cu Halep.  „Din ce am văzut, jocul meu e asemănător acum tenismenelor din Top 10. E doar un nume de partea cealaltă a fileului de care trebuie să trec”.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite