Rovana Plumb: 325.000 de locuri de muncă vor fi create prin noul Cod Fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, spune că vor fi create 325.000 de locuri de muncă FOTO Adevărul
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, spune că vor fi create 325.000 de locuri de muncă FOTO Adevărul

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susţine că reducerea contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate va crea 70.000 de noi locuri de muncă, în timp ce măsurile prevăzute de noul Cod Fiscal vor crea alte 325.000 de locuri de muncă în următorii ani.

„Relaxarea pieţei muncii este un obiectiv asumat prin reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale. Sunt convinsă că va avea un impact pozitiv. Aşteptările sunt să se nască cel puţin 70.000 de locuri de muncă într-un an de zile”, a declarat Rovana Plumb la digi24.ro.

Oficialul a precizat că are aşteptări optimiste legat de noul Cod Fiscal, care va crea 325.000 de locuri de muncă.

„Pe prognoza făcută, luând în ansambu toate măsurile pentru 2016, se previzionează un număr de 325.000 de noi locuri de muncă înfiinţate. Aceasta este analiza specialiştilor, o analiză detaliată pe aplicarea măsurilor în zona pieţei muncii”, a spus ministrul, potrivit sursei citate.

Cum vor fi create noile locuri de muncă

Ministrul a explicat şi modul în care ar urma să fie create aceste noi locuri de muncă. „Aţi văzut modalitatea de taxare a microîntreprinderilor, sunt 101.000 de microîntreprinderi care probabil vor trece la a încheia cel puţin un contract nou de muncă. Apoi, din reducerea TVA sunt analizate şi prefigurate a fi înfiinţate aproape 145.000 de locuri de muncă şi tot aşa, pentru că reducerea accizelor, toate vor avea o influenţă benefică în ceea ce priveşte crearea acestor locuri de muncă”, a conchis Plumb.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite