Niciun ţigan condamnat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa ar putea suna ştirea zilei de azi. Sau dacă vreţi, putem încerca şi alte variante: Un clan de români care teroriza lumea fotbalului a fost destructurat sau Încă 8 interlopi după gratii, ce ne facem cu românii?

Gică Popescu, Gigi Neţoiu, Mihai Stoica, George Copos, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, Ioan şi Victor Becali. Oameni de afaceri, politicieni, conducători din fotbal şi un fost mare sportiv. Ce au oamenii ăstia în comun în afară de nişte fapte penale? Să vă spun eu pentru că niciun ziar nu a scris asta: sunt români. Dacă erau romi, erau un clan care speria vestul, estul, restul.

De ce Gica Popescu sau George Copos sunt substantive proprii, pe când fiecare Gică sau George care sunt romi, sunt nişte substantive comune?

De ce Gica Popescu sau George Copos răspund individual şi nimeni nu blamează întreg poporul român, pe când pentru fiecare Gică sau George care sunt romi trebuie să răspundem în solidar, trebuie să suportăm toţi ştampila de infractori?

Vă daţi seama câtă îngrijorare la Bruxelles? Deşi România are o rată mică de absorţie a fondurilor europene (pentru că romanii au fost incompetenţi), totuşi miliarde de euro au fost cheltuite prost şi ineficient (de către alţi români) – nu se fac progrese în incluziunea românilor. Numai hoţii, fraude, furturi, coruptie şi alte grozăvii ca să nu mai vorbim de violenţa în familie, consum şi trafic de droguri, lipsă de progrese în educaţie, dezastre nucleare la BAC, cultura la pământ, şomajul la cer, sărăcie pretutindeni…

Vai cât de rău arătaţi… aproape la fel de rău ca noi, nu?

P.S. Pe adevarul.ro e de ceva timp o modă nouă - cam mulţi ţigani în titluri, m-am gândit să mă conformez.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite