4000 de joburi, puse la bătaie la târgul „Angajatori de Top”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia absolvenţilor de studii superioare în cadrul târgului de carieră Angajatori de Top, eveniment care se desfăşoară vineri şi sâmbătă în Bucureşti, la Sala Palatului. Oportunităţi de carieră sunt şi pentru tinerii care au terminat recent facultatea şi nu au experienţă în câmpul muncii, dar şi pentru persoanele cu experienţă.

Dacă aceştia din urmă pot obţine chiar şi salarii de peste 1.500 de euro pe lună, salariul de pornire pentru un proaspăt absolvent variază între 300 şi 500 de euro, subliniază organizatorii. De departe, piaţa muncii pare să fie prielnică anul acesta în special pentru cei care lucrează în IT, vânzări, inginerie, servicii şi bunuri de larg consum, printre companiile prezente numărându-se IBM, Bitdefender, Kaufland, HP, BCR şi altele.

„Am observat că anajatorii sunt mai dinamici în acest an, iar planurile de recrutare ale companiior înregistrează o creştere faţă de anii trecuţi. Sunt cu 15% mai multe poziţii oferite potenţialilor candidaţi. Spre exemplu, cele mai multe locuri de muncă puse la dispoziţia participanţilor sunt în zona IT, dar avem şi joburi în domenii cum sunt marketingul şi telecomul”, a explicat, pentru „Adevărul”, Delia Moreanu, reprezentanta organizatorilor.

Cum să captezi atenţia angajatorului

În cele două zile de eveniment sunt aşteptaţi peste 15.000 de candidaţi, care au posibilitatea să discute faţă în faţă cu angajatorii, să participe la conferinţe şi workshopuri de dezvoltare profesională şi să primească feedback gratuit în privinţa modului în care şi-au redactat CV-ul. Pentru a fi siguri că stârnesc interesul potenţialului angajator, candidaţii sunt sfătuiţi să verifice, din timp, poziţiile pe care aceştia le au disponibile, accesând site-ul hipo.ro.

„Le recomandăm să vină pregătiţi. Nu este suficient să dea CV-ul unui recrutor, asta nu le garantează că vor fi luaţi în calcul pentru postul respectiv. Din contră, important este să pregătească un set de întrebări concrete şi să fie la curent cu activitatea companiei în care şi-ar dori să lucreze. Aşa se poate diferenţia de ceilalţi. Întrebări de genul << Ce poziţii aveţi disponibile? >> nu duc spre o discuţie constructivă sau utilă”, a subliniat Delia Moreanu adăugând că nu poate fi conturat un anumit profil al candidatului ideal.

Recrutorii caută competenţe, nu diplome

Cunoaşterea limbilor străine şi experienţa, în cazul persoanelor care au ocupat funcţii de conducere, este un avantaj. În schimb, pentru ca un proaspăt absolvent să reuşească să atragă, în mod deosebit, atenţia recrutorului, acesta trebuie să fi fost implicat în organizaţii neguvernamentale sau să fi obţinut burse de studii în străinătate.

Pe de altă parte, specialiştii în recrutare caută în CV-ul candidatului competenţele sale pentru postul respectiv şi nu diplomele obţinute. „Un CV bun nu este o înmagazinare de informaţii. Pe recrutor nu îl interesează să fie înşirate locurile de muncă avute anterior, ci care au fost rezultatele candidatului în perioada respectivă. Se caută competenţele şi nu diplomele”, a explicat, pentru „Adevărul”, Mihaela Feodorof, fondatorul Yourway Life & Career Counseling.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite