40 de milioane de lei, necesari pentru deschiderea blocului operator renovat la Spitalul Universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În unitatea sanitară sunt 11 săli de operaţie care au nevoie de aparatură
În unitatea sanitară sunt 11 săli de operaţie care au nevoie de aparatură

După ce ministrul Sănătăţii a declarat că va căuta soluţii pentru dotarea celor 11 săli de operaţie noi, care stau închise la Spitalul Universitar, managerul instituţiei a precizat că deschiderea blocului operator şi dotarea sălilor se ridică la 40 de milioane de lei.

Potrivit managerului spitalului, Adriana Nica, blocul operator - care cuprinde 11 săli de operaţie - este finisat, dar sunt necesare lucrări pentru respectarea normativelor de igienă şi protecţia mediului, arată news.ro. 

„În acest moment blocul este finisat cu cele 11 săli modulare finalizate, dar necesită în continuare lucrări obligatorii care să vizeze respectarea tutoror normativelor actuale de igienă şi protecţie a mediului, lucrări care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial. Urmează lucrări ce vor fi executate conform normativelor si standardelor în vigoare, pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru blocul operator”, a declarat şefa spitalului. 

Potrivit acesteia, este nevoie de instalaţii de gaze medicale şi instalaţii electrice. De asemenea, trebuie realizată instalaţia de canalizare ape contaminate (inclusiv vase pentru decontaminare) şi mai sunt necesare instalaţii termice.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă  a mai spus că valoarea acestor lucrări, care vor permite punerea în funcţiune a Blocului Operator, se ridică la 5,7 milioane de lei, iar alţi aproximativ 35 de milioane de lei suntnecesari pentru dotarea sălilor de operaţie (mese, instrumentar, aparate anestezie, microscoape operatorii, coloane de laparoscopie).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite