Simona Creţu s-a retras din competiţia internă a PDL pentru prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Creţu Foto: Facebook
Simona Creţu Foto: Facebook

Simona Creţu s-a retras din competiţia pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidenţiale, din „motive personale“.

„M-am retras din cursa internă a PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale de anul viitor, întrucât sunt la limită cu vârsta. Am împlinit 34 de ani pe 29 octombrie şi împlinesc 35 de ani pe 29 octombrie anul viitor. Din acest motiv m-am retras. Deci, în ziua alegerii, preşedintele trebuie să aibă împlinită vârsta de 35 de ani, aşa scrie în Constituţie. În 2009 alegerile au fost pe 6 decembrie. Acum probabil că vor fi în luna noiembrie şi, având în vedere acest aspect, a trebuit să mă retrag“, a spus Creţu.

Preşedintele Comisiei de Etica şi Litigii din PDL, Daniel Buda, a declarat miercuri pentru Mediafax cî Simonei Creţu i s-a retras candidatura deoarece aceasta nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie în privinţa vârstei.

„Comisia de Etica si Litigii a PDL a decis, duminică, retragerea candidaturii Simonei Creţu. Comisia, care a analizat iniţial candidatura, a constatat, ulterior, că doamna Creţu nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de Constituţie pentru funcţia de preşedinte, neavând 35 de ani. Doamna Creţu are 34 de ani“, a spus Buda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite