Sfânta indignare hipsterească anti-Iohannis

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a stârnit o furtună feisbucistă acceptând propunerea PSD, Viorica Dăncilă, pentru funcţia de premier. Comentariile luptătorilor de gherilă din spatele laptop-ului cu hidra PSD-istă au pendulat de la „blat ordinar“ până la „leneş egoist“.

În viziunea chibiţilor de politică, Iohannis avea obligaţia să facă ceva, orice, ca să le ia guvernarea oamenilor lui Dragnea. În slujba binelui, preşedintele avea dreptul să încalce legile, Constituţia şi chiar voinţa populară! Şi nu exagerez, pentru că tocmai asta uită aceşti războinici on-line: că bătălia s-a purtat cu un an şi ceva în urmă, la vot, şi ei nu s-au prezentat pe câmpul de luptă. Fiecare cu motivul sau pretextul lui, dar nu s-au prezentat!

Dar nu contează, Iohannis e de vină! Şi, mai mult, ca să-l pedepsim, data viitoare n-o să ne mai prezentăm nici la bătălia pentru fotoliul prezidenţial, ca să-l lăsăm fără! Ce contează că în felul ăsta deschidem calea celor aproximativ 3 milioane de alegători ai PSD (bazinul lor electoral constant în ultimii 15-20 de ani, conform tuturor statisticilor) să îşi impună un candidat şi la Cotroceni?! Gândul că-l pedepsim pe Iohannis depăşeşte orice dor de normalitate!

În definitiv, noi suntem perfecţi. Chit că nu ne-am dus la bătălie!

Merită! În decembrie 2016, i-am pedepsit pe USR şi PNL pentru că nu-s perfecţi şi au uscături printre ei: nu ne-am prezentat la vot şi am dat o majoritate confortabilă în Parlament PSD-iştilor! I-am învăţat minte pe USR-işti şi liberali! În 2019, putem să-l trimitem înapoi pe sas la Sibiu, prin neprezentare. E doar un amănunt insignifiant că doamna Firea, spre exemplu, s-ar instala la Cotroceni! L-am pune la punct vlăjganul neamţ şi apoi ne-am crea şi un subiect potrivit de miştouri inteligente pe marginea candidatului nasol pe care îl instalează PSD-ul în funcţia de preşedinte! O strategie perfectă! Şi, unde mai pui că e şi comodă, la-ndemână şi familiară: nu ne prezentăm la vot. Win-win, în termenii corporatişti.

Aşa e şi firesc. În definitiv, noi suntem perfecţi. Chit că nu ne-am dus la bătălie! Noi nu am dat şpagă niciodată, n-am copiat la teză niciodată şi nici n-am profitat de vreun mic aranjament. Iar politicienii ăştia răi nu-s oglinda noastră, în ansamblu, ca societate. Nici nu ştiu de unde-s adunaţi, că sigur nu-s români, ca noi. Nişte ostrogoţi! Noi suntem perfecţi şi numai ceva pur ca sfântul Graal ne poate reprezenta pe măsura valorii.

Estimp, intransigenţa hipsterească îl va fi doborât pe duşmanul de clasă teleormănean. Pentru că Dragnea sigur se va îngrăşa şi, în cele din urmă, va muri. De râs!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite