Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care le permite funcţionarilor publici să îşi angajeze rudele fără să fie incriminaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Senatului FOTO Mediafax
Plenul Senatului FOTO Mediafax

Un proiect de lege de modificare a Codului Penal, proiect care ar permite functionarilor publici să-şi angajeze rudele până la gradul II inclusiv fără ca acest lucru să fie considerat conflict de interese, a fost adoptat tacit de Senat.

Proiectul a fost adoptat tacit la 25 martie, anunţă site-ul ştiripesurse. Iniţiatorii proiectului sunt deputatul PC Aurelian Ionescu, deputatul Ion Marocico, deputatul UDMR Maron Arpad-Francisc, deputatul PSD Ciprian Nica şi  deputatul PSD Victor Roman.

În prezent, Codul penal prevede, la Capitolul II, art. 1, că “fapta funcţionarului care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, dirct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat sau beneficiază de foloase de orice natură se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. 

Urmează ca proiectul să intre în dezbatere la Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, Senatul fiind doar prima cameră sesizată.

Citeşte şi:

ANALIZĂ Tăriceanu ripostează cu sofisme în apărarea lui Şova. Cine ar putea plăti poliţele de la CCR

Liberalii i-ar putea da lovitura decisivă lui Dan Şova, după ce au contestat la CCR rezultatul votului din Senat privind ridicarea imunităţii,  arată specialiştii contactaţi de „Adevărul“. Tot CCR l-ar putea obliga şi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să publice hotărârea de respingere a cererii DNA în Monitorul Oficial

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite