Scandal intern în PSD Bucureşti. Rizea îl acuză pe Negoiţă că îi sabotează candidatura la Sectorul 5. Candidatura lui Rizea, incertă şi pentru liderii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă, preşedinte PSD Bucureşti FOTO Marian Iliescu
Robert Negoiţă, preşedinte PSD Bucureşti FOTO Marian Iliescu

Organizaţia PSD Bucureşti, cea mai mare filială din ţară, este măcinată de un scandal intern între preşedintele PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, şi Cristian Rizea, potenţial candidat la Primăria Sectorului 5. Potrivit unor surse de la vârful PSD, conducerea centrală a partidului a discutat, la Sinaia, în mai multe şedinţe informale, despre retragerea lui Rizea din poziţia de candidat. Rizea îl consideră vinovat pe Negoiţă.

„Oricum, domnul Negoiţă nu este la prima abatere şi ar trebui să nu uite că funcţia nu a câştigat-o, ci i-a fost dată! Noi l-am pus, noi îl dăm jos; tocmai noi, oamenii din partid, de care îşi bate joc şi de care se foloseşte cu mârşăvie!”, avertizează preşedintele executiv al PSD Sector 5, Ilie Rafael.

Liderul PSD Sector 5, care face echipă cu Rizea, îl acuză pe preşedintele PSD Bucureşti Robert Negoiţă că îl susţine pe Marian Vanghelie, exclus din PSD, în detrimentul potenţialului candidat al PSD la Sectorul 5, Cristian Rizea.

„Ne batem de un an de zile cu mafia lui Vangelie (pe care o continua actualul primar Croitoru) şi nu este normal ca acum, cineva, oricine, să încerce să îşi bată joc de noi toţi cei din Sectorul 5. Unul ca Robert Negoita care, prin orice metode "subterane", încearcă destabilizarea organizaţiei noastre şi aducerea unui alt candidat, în locul lui Cristian Rizea, pentru Primăria Sectorului 5. Domnul Robert Negoita ar trebui să îşi vadă de sectorul lui şi de problemele pe care le are acolo, cu Bulevardul Unirii, pentru care ar trebui să raăspundă la DNA. Si dacă intenţia lui este sa vândă aceste alegeri lui Vanghelie ar trebui să îşi asume acest lucru şi să ne spună concret, nu să se folosească de funcţia pe care i-a dat-o partidul pentru a îndepărta oamenii care îl deranjează“, mai arată Ilie Rafael.

Cristian Rizea îl suspectează pe Robert Negoiţă de încercarea de a-i frâna candidatura la Primăria Sectorului 5. De aceea, Ilie Rafael anunţă că mai mulţi social-democraţi ai Organizaţiei Sectorului 5 vor ieşi în stradă pentru a-i cere demisia lui Robert Negoiţă. „Vom ieşi în stradă luni şi îi vom cere demisia lui Robert Negoiţă pentru că îşi bate joc de organizaţia PSD Bucureşti. Este inadmisibil ca un om care nu ştie absolut nimic despre acest Sector, în care noi ne-am născut şi am crescut, să decidă ce ne trebuie sau ce avem nevoie la noi acasa. Nu decide Robert Negoiţă pe munca noastra!“, mai spune Rafael.

Potrivit unor surse de la vârful PSD, liderii social-democraţi au discutat, la ultima şedinţă a PSD de la Sinaia, despre retragerea sprijinului lui Cristian Rizea pentru Primăria Sectorului 5. Motivul este acela că Rizea nu a crescut deloc în intenţia de vot de la ultimul sondaj realizat de partid.

La fel ca PNL, PSD se confruntă şi cu probleme în ceea ce priveşte notorietatea candidaţilor la Primăriile de Sectoare. „Sunt candidaţi cu care am mers în Bucureşti şi i-am prezentat oamenilor «Este domnul parlamentar X», iar oamenii se uitau la mine nedumeriţi“, au declarat surse de la vârful PSD, pentru „Adevărul“. 

Liderii PSD s-au gândit la deputatul PSD Daniel Florea care să-l înlocuiască pe Cristian Rizea, însă social-democratul le-a spus că nu vrea să candideze la Primăria Sectorului 5, potrivit surselor citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite