Reacţia PNL după ce Sorina Pintea a spus că poporul român „e unul de infractori“: Nu poporul e infractor, ci aceia care dau legi şi ordonanţe să scape infractorii!
0Deputatul PNL Antoneta Ioniţă a criticat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, pentru declaraţia în care demnitarul a spus că poporul român ar fi „unul de infractori“ şi i-a transmis că infractorii ar fi cei care dau legi şi ordonanţe cu dedicaţie.
„Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a început să se comporte precum conducerea PSD. Se pare că bunul-simţ a devenit pentru leadershipul partidului de guvernământ o necunoscută. Doamna Pintea nu se lasă mai prejos şi se ia la întrecere cu Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu sau Cătălin Rădulescu în aroganţă şi prost gust! Halucinant! Sorina Pintea a catalogat poporul român ca fiind «unul de infractori». Doamna Pintea! Nu poporul e infractor, ci aceia care dau legi şi ordonanţe să scape infractorii! Nu poporul român modifică Codurile Penale ca să ofere imunitate clientelei de partid a PSD! Nu poporul român pregăteşte ordonanţe de urgenţă ca să impiedice validarea referendumului referitor la justiţie din 26 mai! Nu poporul român ia cu arcanul medicii ca să-i ducă la mitinguri de campanie!“, a declarat deputatul Antoneta Ioniţă
Reprezentanta PNL a cerut depolitizarea sistemului medical. „Mai bine doamna Pintea ar avea grijă să depolitizeze sistemul medical. Se ştie de multă vreme despre adevărata teroare pe care pesediştii o propagă printre salariaţii din instituţiile publice conduse de ei, oameni care sunt obligaţi- sub ameninţarea pierderii locului de muncă- să participe la tot felul de întâlniri de partid. Abuzul capătă deja forme incredibile: există situaţii în care medicii sunt luaţi de lângă paturile bolnavilor ca să fie duşi pe 9 mai la Iaşi, la un miting unde speri să speli imaginea pătată a lui Dragnea. O totală inconştienţă şi un maxim cinism!“, a completat Ioniţă.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, cu extrem de multă luciditate, că, în opinia sa, suntem un popor de infractori. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei dezbateri privind şpaga pe care o dau pacienţii la spitalele de stat, practică înveterată încă de pe timpul comunismului, când oamenii considerau că altfel nu li se dă suficientă atenţie.