Rădulescu: Kovesi trebuia revocată mai devreme. Protestatarii, oameni care habar n-au de ce protestează. Iohannis să accepte constituţional demiterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că decizia ministrului Justiţiei de a cere revocarea procurorului-şef DNA a fost „normală şi firească, dar foarte târzie”. Acesta spune că se impunea deoarece Kovesi ar fi „minţit în foarte multe luări de poziţie” şi a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să înţeleagă şi să accepte constituţional demiterea procurorului-şef.

„Deputatatul AKM”, Cătălin Rădulescu, a afirmat luni că cererea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost „normală şi firească, dar foarte târzie”. Cu toate acestea, deputatul consideră că mai vinovat decât Kovesi ar fi procurorul general, Augustin Lazăr, care ar fi trebuit revocat primul.

"O găsesc normală şi firească (n.r. revocarea Laurei Codruţa Kovesi) şi foarte târzie şi, aşa cum am mai spus, cred că primul trebuia revocat domnul procuror general, pentru că dânsul trebuia să aibă grijă de tot ce s-a întâmplat până acum. Kovesi, aşa cum ştim, este procuror-şef DNA, deci dacă cineva este culpabil în ultima perioadă de timp că nu a luat măsurile vizavi de anumiţi indivizi din DNA în vreo 5-6 judeţe (...) cel care trebuia să ia măsuri cel puţin din punct de vedere administrativ era domnul procuror general. Aşa că dânsul trebuia revocat primul şi apoi doamna Kovesi", a spus Cătălin Rădulescu.

Acesta a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să înţeleagă şi să accepte constituţional demiterea procurorului-şef.

"Cred că măsura este foarte bine-venită, eu sper că preşedintele României va înţelege că din punct de vedere constituţional trebuie să accepte această demisie, şi nu să gândească altfel. Preşedintele României ar putea să arate că a înţeles foarte bine că niciun om in România nu trebuie să ajungă în puşcărie nevinovat şi că orice abuz trebuie să fie eliminat conform legii", a continuat deputatul.

Cătălin Rădulescu a susţinut şi că protestatarii care au ieşit duminică seara din case pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi si demiterea lui Tudorel Toader sunt oameni care „habar nu au de ce protestează”.

"Protestele pot să fie de două feluri - oameni care habar n-au de ce protestează şi, dacă îi veţi întreba pe mulţi dintre ei, cred că habar n-au şi oameni care sigur sunt puşi de sistemul care a creat toată această nebunie în România ca să protesteze, deci e foarte simplu", a afirmat Rădulescu.

Acesta a mai explicat că protestatarii ar trebui întrebaţi dacă îşi doresc ca membrii familiilor lor să fie închişi pe nedrept şi că în funcţie de răspuns vom înţelege dacă trăim într-un stat democratic.

"Trebuie întrebaţi dacă doresc ca cineva din familia lor să ajungă în puşcărie nevinovat?” Dacă da, înseamnă că suntem într-o ţară în care nu mai există nici stat de drept, nici democraţie, nici nimic. Dar dacă un protestatar este întrebat dacă îşi doreşte ca un om nevinovat din România să ajungă în puşcărie, înseamnă că trăim într-o ţară nebună care nu mai este stat de drept", a adăugat deputatul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite