Ponta s-a întâlnit cu şeful SRI: „Discuţia face parte din colaborarea instituţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful SRI Eduard Hellvig FOTO Mediafax
Şeful SRI Eduard Hellvig FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava a declarat, miercuri, că directorul SRI, Eduard Hellvig a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la solicitarea celui din urmă, menţionând că la întâlnire nu a participat deputatul Sebastian Ghiţă.

„Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig s-a întâlnit, într-adevăr, miercuri, cu premierul Victor Ponta, la solicitarea prim-ministrului, pe probleme ce ţin de competenţele SRI”, a afirmat Sorin Sava pentru Mediafax, adăugând şi faptul că deputatul Sebastian Ghiţă nu a participat la această întâlnire.


Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, cu Eduard Hellvig.

„Discuţia face parte din colaborarea instituţională“, au declarat surse oficiale, pentru „Mediafax“. La momentul întâlnirii dintre cei doi, în clădirea Guvernului s-a aflat şi deputatul Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei privind exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, acesta părăsind Palatul Victoria la aproximativ 30 de minute după plecarea lui Hellvig.

Premierul Ponta l-a invocat gratuit pe Eduard Hellvig de două ori de la numirea sa în funcţie. Imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe Eduard Hellvig pentru şefia SRI, premierul Victor Ponta a încercat o ironie.  „Am fost informat de către preşedinte personal despre propunerea pe care o va face. Vă daţi seama că împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, ba mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL. E unul dintre cei care cu am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez, aşa, din propagandă, este alături de mine, de Crin Antonescu şi de Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012“, a spus Ponta, mai în glumă mai în serios.

Însă, spre deosebire de Crin Antonescu sau Liviu Dragnea, Eduard Hellvig a fost un personaj discret în vara anului 2012. A fost pe scenă alături de liderii USL, a fost ministru în Guvernul Ponta,  dar nu s-a remarcat prin declaraţii tăioase la adresa lui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a spus şi în faţa instanţei, în timpul audierii în dosarul „Referendumul“, că şi Eduard Hellvig a coordonat campania pentru referendumul din 2012, nu numai Liviu Dragnea. Însă, în 2012, campania USL a fost coordonată de tandemul Liviu Dragnea- Relu Fenechiu.

„S-a stabilit echipa de campanie, condusă de Relu Fenechiu, în care sunt o serie de colegi cu experienţă în campanii, Mihai Voicu, Dan Motreanu, Rareş Mănescu, preşedintele TNL, Florin Alexe, care fac parte din echipa centrală de coordonare a campaniei“, spunea, în 2012, Daniel Chiţoiu, pe atunci şi el vicepreşedinte al PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite