Nicuşor Dan: Situaţia ideală pentru USR ar fi dacă de voturile noastre va depinde formarea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele USR Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea
Preşedintele USR Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

Preşedinte Uniţi Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, speră ca de voturile partidului pe care îl conduce să depindă formarea Guvernului după alegerile parlamentare., arătând că obiectivul USR este de a obţine un scor de 10%.

„Începem campania de strângere de semnături. După cum ştiţi orice partid care vrea să candideze în alegerile parlamentare are nevoie de 200.000 de semnături, un număr uriaş. Noi am spus asta, dar partidele vechi au menţinut. Chemăm lumea să ne ajute în operaţiunea asta, avem cam o lună şi jumătate începând de azi. Apoi sperăm să intrăm în Parlament, ar fi situaţia ideală dacă de voturile noastre ar depinde formarea Guvernului, tocmai pentru a impune lucrurile pentru care ne batem de foarte mult timp în programul de guvern şi a ameninţa că retragem sprijinul dacă ele nu se întâmplă”, a arătat Nicuşor Dan.

Liderul USR a spus că obiectivul partidului este dublu pragului electoral de 5%. „10% din locurile din Parlament este ţinta noastră, în opinia mea este realistă. Pe de o parte profităm de cota mare de neîncredere pe care partidele vechi o au în rândul populaţiei. Pe de altă parte resursele noastre nu sunt suficient de mari şi comparabile cu ele ca să ajungem la foarte mulţi oameni”, a mai arătat Nicuşor Dan.

La rândul său, Clotilde Armand a spus că este de acord cu preşedintele Klaus Iohannis care a spus că după alegerile parlamentare să fie instalat un Guvern politic. ”Eu nu sunt de acord deloc cu părerea aceasta şi se pare că România are nevoie o viziune. Nu avem nevoie de partizanism, de discuţii inutile, ci avem nevoie de o viziune transpartinică, o viziune care este dincolo de politică şi această viziune să se concretizeze în masterpalnuri pe infrastructură, educaţie şi sănătate. Acestea trebuie dezbătute cu toţi românii şi toată lumea să ştie clar ce trebuie făcut (...) Aceste masterplanuri trebuie elaborate de nişte oameni care au o vizune şi ştiu problemele tehnice şi au viziune de ansamblu cum sunt anumiţi miniştri actuali”, a spusClotilde Armand. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite