Marian Oprişan, în război cu Ziua News: Este un lucru grav ca cineva să facă afirmaţii în locul meu cum că aş fi 100% sigur că voi fi achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan a acţionat în judecată ziarul Ziua News pe care îl acuză de manipulare. Potrivit lui Oprişan, Ziua News a scris despre el că a transmis un mesaj activului de partid în care se declară viitorul preşedinte al PSD, dar şi că sentinţa în cazul său va fi cu achitare, articole pe care Opriţan le consideră mincinoase.

„Am apelat la acest demers pentru că este singura modalitate de a demasca, încă o dată, manipulările grosolane ale siteului Ziua News, manipulări care mă privesc! În cadrul articolului <<Culise: Oprişan către activul de partid: ”La 1 februarie voi fi preşedintele PSD. Abia aştept să-i văd faţa lui Dragnea când îl voi exclude!”>> se reiau o serie de acuzaţii false la adresa persoanei mele cu scopul vădit de a face presiune pe magistraţii judecători de la Curtea de Apel Cluj“, scrie Marian Oprişan, într-o scrisoare adresată Clubului Român de Presă.

Oprişan spune că Ziua News încearcă să pună presiune pe magistraţi. „Ori de câte ori dosarul meu se află în pronunţare Ziua News publică, cu câteva ore înainte de ziua pronunţării, texte mincinoase la adresa mea, care au rolul de a pune o presiune nepermisă pe magistraţii judecători de la Curtea de Apel Cluj. Care este scopul? Ştirbirea reputaţiei acestora! Care sunt argumentele mele? Joi seară, 10 decembrie 2015, a fost publicat articolul în cauză, iar termenul de pronunţare în dosarul meu a fost vineri, 11 decembrie. Aceiaşi strategie a fost aplicată şi în luna septembrie. Seara, pe data de 7 septembrie Ziua News publică articolul: ”Culise: Marian Oprişan se crede agent MOSSAD şi viitor premier al României!”, pe data de 8 septembrie fiind programat un termen la Curtea de Apel“, mai precizează Oprişan.

Liderul PSD a mai spus că ziarul a spus despre el că este sigur că sentinţa sa va fi cu achitare, afirmaţie pe care Oprişan o repinge. „Ca şi în precedentul articol, şi acum este vorba despre pure invenţii ale unei minţi bolnave şi malefice! Este un lucru de o gravitate absolută ca cineva să facă afirmaţii, în numele meu, cum că aş fi ”sigur o mie la sută” că voi fi achitat în dosarul de corupţie în care sunt  judecat la Cluj. Este evidentă încercarea de manipulare! Vă atrag atenţia că un astfel de text care conţine neadevăruri de o asemenea gravitate, îmi generează un prejudiciu enorm, în ceea ce priveşte imaginea publică şi, nu numai. Consider că astfel de ”teme jurnalistice” care au ca scop punerea de presiune pe judecătorii magistraţi sunt dăunătoare societăţii, în ansamblul ei, iar cei care sunt responsabili pentru această înscenare trebuie să plătească!“, a mai precizat Oprişan.

Liderul PSD a mai anunţat că va merge în judecată pentru a se apăra. „Doresc să îi anunţ pe autorii articolului mincinos că am formulat, în această dimineaţă, o acţiune în instanţă împotriva lor! Vreau să ne vedem în instanţă pentru a afla sursa minciunilor şi persoanele care au instrumentat această diversiune. Solicit, încă o dată, în mod respectuos şi ferm, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe şi Procurorului General al României să clarifice, printr-o anchetă, afirmaţiile periculoase ale site-ului Ziua News, afirmaţii care aduc grave prejudicii tuturor. Totodată, solicit, cu acelaşi respect şi fermitate, Consiliului Superior al Magistraturii să apere onoarea şi reputaţia magistraţilor judecători ai Curţii de Apel Cluj în faţa acestui atac fără precedent“, a conchis Oprişan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite