VIDEO Băsescu: „Nu avem gradul de maturitate politică pentru a valida un referendum cu prag sub 50%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu foloseşte reţeaua de socializare facebook intensiv
Preşedintele Traian Băsescu foloseşte reţeaua de socializare facebook intensiv

Traian Băsescu s-a întâlnit, joi seară, cu susţinătorii săi de pe Facebook. „Prietenii“ de pe pagina „Alături de Preşedintele Nostru“ i-au pus întrebări şefului statului la ICEEfest, un eveniment despre puterea internetului şi influenţa platformelor de socializare.

Traian Băsescu a spus că se doreşte modificarea Constituţiei cu prag de validare a referendumului de 30%, deşi aceasta a fost adoptată cu o participare de peste 50%.

Traian Băsescu a adăugat că sunt ţări în care nu există condiţie de cvorum pentru validarea unui referendum, dar sunt şi ţări cu democraţii extrem de consolidate.

„România nu este încă o ţară în care populaţia să aibă nivelul de gândire democratică care să ne permită să validăm referendumul cu sub 50%. (...) Numai simplul fapt că avem un electorat care votează oameni cu dosare pe rolul instanţelor şi spune destul că a coborî pragul e o mare eroare, poate mai târziu, poate peste 10 ani, dar acum nu avem gradul de maturitate politică pentru a valida referendumul cu mai puţin de 50%“, a susţinut şeful statului

Traian Băsescu: ”Populaţia nu are o gândire democratică suficientă. Poate mai târziu” 

Traian Băsescu: ”În acest moment ce oferă mass-media românească e ce vrea publicul. Bine sau rău, asta e!”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite