Guvernul României, acuzat de comiterea de atrocităţi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există cuvinte a căror valoare este diferită în funcţie de spaţiul în care sunt rostite. Există cuvinte sau sintagme care sunt receptate în mod diferit, „nevinovate” pentru unii sau, dimpotrivă, deschizând poarta spre infern în cazul în care sunt destinate a fi auzite în spaţii cu rezonanţă specială.

Iată o asemenea afirmaţie, făcută recent de europarlamentarul Laszlo Tokes, membru al grupului FIDESZ din Parlamentul European, persoană purtătoare de paşaport românesc:

„Guvernul României ne provoacă pe secui şi unguri prin acele măsuri antimaghiare din ultimii ani, prin proiecte de legi antimaghiare, prin atrocităţi împotriva tinerilor maghiari din Târgu Secuiesc sau a primarilor celor mai mari oraşe secuieşti. Refuzăm această atitudine a majorităţii şi a guvernului majoritar, dorim să devenim din asupriţi şi din cetăţeni şi comunităţi de gradul doi ai României, parteneri ai majorităţii, ai Guvernului. (…)”.

Aparent, cum a fost spus la Cluj-Napoca, la prima vedere mesajul ar fi destinat spaţiului şi aşa atât de agitat şi ultra-confuz al politicii noastre interne, acolo unde se zice orice pentru că, de regulă, efectele sunt minime.

Dar nu e aşa. Dl. Tokes este, poate, politicianul originar din România cu cea mai bună cunoaştere a mediului politic de la Bruxelles. Şi, în orice caz, este personalitatea politică provenită din România care, de departe, are cel mai strălucitor CV în materie de titluri ştiinţifice onorifice acordate de prestigioase instituţii universitare, academii sau organizaţii internaţionale.

De aici, valoarea pe care o au, mereu, la Bruxelles şi nu numai, acuzaţiile sale, mai ales când nu sunt niciodată contrazise, pe bază de fapte indubitabile, fie de europarlamentarii noştri, fie de reprezentanţii oficiali ai instituţiilor româneşti.

În consecinţă, dl. Tokeş acuză foarte precis Guvernul României de perpetrarea de „atrocităţi asupra tinerilor maghiari sau a primarilor din cele mai marile oraşe secuieşti”. Dar şi de tratarea cetăţenilor români aparţinând minorităţii maghiare ca nişte „cetăţeni asupriţi” formând „comunităţi de rangul doi”.

Fapt gravissim. Şi nu este acuzată o ţară din Africa, Orientul Apropiat sau Asia, ci un Stat membru UE şi NATO, fapt fără precedent.

Atenţie la aceşti termeni deoarece ei se regăsesc la începutul oricărei reclamaţii acceptate de Tribunalul Internaţional de la Haga pentru crime de război. Căci ceea ce descrie dl Tokes este destinat să constituie un argument pentru o viitoare acuzaţie privind o posibilă operaţiune de „curăţare etnică”. De rostit acum sau mai târziu, când s-ar putea produce o inflamare majoră a situaţiei...

Iar ai noştri guvernanţi şi politicieni nu zic nimic. Maximum de gest imaginabil n-a fost o argumentaţie coerentă bazată pe realităţile existente. I-a fost retrasă doar o decoraţie. Nu-i nimic, i-a fost acordată instantaneu de către Ungaria una de importanţă similară. Şi cu asta gata?

Nu, căci declaraţia respectivă, tradusă în toate limbile de lucru, a fost difuzată peste tot unde trebuie. Parte componentă a ceea ce este, în opinia mea, de mult timp, dintr-o operaţiune complexă de demonizare a României. Până acum reuşită peste aşteptări tocmai din cauza tăcerii constante a unor politicieni speriaţi, indiferenţi şi abulici. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite