Gorghiu: Congresul PNL pentru alegerea preşedintelui unic ar putea fi convocat după locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri,că în partid s-a creat o masă critică care doreşte ca procesul de unficare să fie accelerat, astfel încât Congresul PNL în care se va alege un preşedinte unic să aibă loc cât mai repede, acesta putând fi convocat după alegerile locale.

Alina Gorghiu a mai spus că în PNL s-a creat o masă critică care doreşte ca etapele de unificare ce vor culmina cu alegerea preşedintelui unic al PNL să se producă într-un ritm accelerat.

„Fiecare pas înainte nu se poate face decât dacă reuşeşti să creezi o masă critică în conducerea partidului (...). Avantajul este că s-a creat această masă critică şi lumea îşi doreşte ca înainte de termenul prevăzut în Protocolul de Fuziune să realizăm aceste etape, să ajungem cât mai aproape de Congres, care înseamnă alegerea preşedintelui unic în partid“, a afirmat Alina Gorghiu.

„Vom vedea dacă alegerile locale ne găsesc cu alte structuri unificate sau dacă după alegerile locale vom fi în măsură să organizăm un Congres", a adăugat Gorghiu. Ea a mai afirmat că, în privinţa organizaţiilor teritoriale, înainte de depunerea listelor de candidaţi pentru alegerile locale, PNL o să aibă preşedinţi unici în toate structurile judeţene.

„Până în primăvară când se vor depune listele de candidaturi vom avea preşedinţi unici în persoana candidatului ceea ce este un mare lucru. O să vedeţi ce moment de linişte va fi în PNL atunci când toată lumea va şti în spatele cărei persoane să se încoloneze, cu atât mai mult cu cât va fi vorba despre candidatul la primărie din acea structură teritorială", a precizat ea.

Copreşedintele PNL a subliniat că eficientizarea structurilor de partid nu ţine cont de un nume sau altul şi nici nu se suprapune peste o imagine sau un capital electoral "mai şubred al unei persoane sau a alteia“.

„Nu vom discuta de persoane, vom discuta de unificarea funcţiilor, nu vreau să creadă cineva, ar fi complet greşit, că această unificare înseamnă sancţionare vreunui coleg", a spus Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite