Geoană discută cu liderii PRU pentru liste comune la parlamentare: O coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Sebastian Ghiţă, proaspăt înscris în PRU, formaţiun condusă de deputatul Bogdan Diaconu, a spus că au loc discuţii cu senatorul PSD Mircea Geoană pentru participarea pe liste comune la alegerile parlamentare.

„Preşedintele Geoană a avut şi dânsul o astfel de opţiune după ce s-a despărţit PSD de dânsul şi au fost nişte discuţii care să vizeze într-adevăr o cooperare politică. Mircea Geoană e o personalitate politică respectabilă, cu experienţă mare, care cunoaşte bine realaţia Statelor Unite cu România. Să facem o listă comună, să prezentăm o listă comună pe care să candidăm toţi, inclusiv domnul Mircea Geoană. Să venim cu o ofertă politică în faţa cetăţenilor”, a declarat deputatulş Sebastian Ghiţă, pentru News.ro. 

Mircea Geoană a spus că soluţia este o coaliţie a partidelor mici, a recunoscut că au existat discuţii cu Bogdan Diaconu şi Sebastian Ghiţă, dar că încă nu au ajuns la un acord. „Am văzut în presă tot felul de speculaţii. Aşa că cel mai bine este să clarific eu situaţia. Aşa cum am spus şi ieri, pericolul ca Tăriceanu şi Băsescu, doi luptători împotriva justiţiei şi a dezvoltării României, să fie veriga lipsă care va compune următoarea majoritate este extrem de mare. În principal din acest motiv, o coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie. Dar nu în orice condiţii. Ci o acţiune în jurul PSRO, respectând criteriile şi valorile noastre privind o altă politică economică şi socială, integritate, transparenţă şi direcţia pro-occidentală a României. Aceste lucruri nu sunt negociabile. Cât despre faimoasele poze, o discuţie nu înseamnă un acord. Iar discuţiile viitoare cu toţi posibilii parteneri vor depinde de respectarea acestor condiţii şi valori“, a spus Geoană.

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că s-a înscris în partidul fondat de fostul social-democrat Bogdan Diaconu, arătând că PRU ar putea fi o opţiune de colaborare pentru celelalte partide. Mai mulţi parlamentari, printre care Mihai Sturzu şi Cristian Rizea, s-au înscris în PRU în ultimele zile, iar Bogdan  Diaconu spune că îl aşteaptă pe fostul premier Victor Ponta să facă pasul către partidul său.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite