Florin Cîţu: „Nu voi face parte din viitorul Guvern”. De ce nu merge şeful PNL la discuţiile cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat, duminică dimineaţă, că nu va face parte din Guvernul Ciucă. De asemenea, liderul liberalilor a subliniat că este responsabilitatea lui Ciucă să-şi negocieze o majoritate parlamentară.

„În acest Cabinet, în niciun caz”, a declarat Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă dată la sediul partidului din Aleea Modrogan, întrebat dacă va fi în noul Guvern. Preşedintele PNL a repetat faptul că Nicolae Ciucă este cel care trebuie să negocieze majoritatea parlamentară cu PSD, pentru că Marcel Ciolacu a afirmat că nu vrea să discute cu persoana Florin Cîţu. „Dacă vor fi discuţii cu USR, voi fi acolo. Marcel Ciolacu a spus că nu vrea să discute cu Florin Cîţu. Când cineva îţi închide uşa în nas... Acum avem momentul să arătăm că suntem responsabili, şi cei de la PSD, şi cei de la USR. Să arate că sunt responsabili. Eu am arătat că sunt responsabil, am venit cu un alt premier”.

Întrebat dacă PNL va bate palma cu PSD în viitorul apropiat, Cîţu nu a răspuns tranşat că nu exclude, ci doar a lăsat de înţeles că liberalii nu vor ajunge la o colaborare cu social-democraţii. „Toată lupta din 2021 a fost despre lupta mea împotriva PSD. PNL are un viitor clar. PNL e pentru a implementa liberalismul în România. Liberalismul nu e compatibil cu PSD”, a mai afirmat fostul premier. 

Preşedintele PNL nu a vrut să comenteze efectele cauzate de demisia lui Ludovic Orban din grupul parlamentar al liberalilor: „Demisiile sunt decizii unilaterale”, a răspuns scurt Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite