Doi membri CNA vor în Parlament: Va trebui să primesc o derogare de la partid pentru vechime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Jucan şi Lorand Turos, membrii ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), intenţionează să-şi depună candidaturile la alegerile parlamentare care au loc în această toamnă din partea formaţiunilor care i-au propus în CNA.

Valentin Jucan a declarat că a primit oferte din partea a două partide.„Va trebui să primesc derogare de la partid pentru vechime, nefiind membru de partid – statutul partidului te obligă să fii membru şi tocmai de aceea trebuie să existe această derogare. Toate partidele au o vechime minimă impusă pentru candidaturile la Camera Deputaţilor şi Senat. Evident că în momentul în care legea nu te lasă, primeşti derogare, aşa cum este cazul. După ce voi primi acea derogare voi demisiona, tocmai pentru a nu fi nici măcar o zi în incompatibilitate, şi îmi voi depune candidatura"“, a arătat Valentin Jucan, potrivit Mediafax. 

Lorand Turos a spus că intenţionează să candideze din partea UDMR. „În cazul în care rezultatul va fi unul pozitiv, voi candida. Bineînţeles, înaintea depunerii oficiale a candidaturii, îmi voi da demisia din CNA. Nu voi fi membru UDMR atât timp cât timp sunt membru în CNA. Mă voi înscrie într-o formaţie politică doar după depunerea mandatului de la CNA“, a spus Turos. 

Şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, şi-a manifestat intenţia de a candida pentru o funcţie de senator din partea PNL Bistriţa-Năsăud, filială din rândurile căreia a făcut parte până în anul 2007. Partidul Naţional Liberal i-a refuzat, însă, candidatura lui Augustin Zegrean pentru parlamentare. Decizia a fost una politică şi a fost luată în consens de liderii liberali. Printre probleme invocate de liderii liberali în ceea ce-l priveşte pe liberal sunt şi cele legate de faptul că Zegrean nu ar fi semnat adeziunea la partid sau că acesta are imaginea unui om apropiat de Traian Băsescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite