UPDATE Deputaţii jurişti au avizat favorabil arestarea lui Mădălin Voicu şi a lui Nicolae Păun. Cât de strâns a fost votul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatii jurişti au avizat, astăzi, cererile DNA de reţinere şi arestare a deputaţilor Mădalin Voicu, acuzat de trafic de influenţă, si Nicolae Păun, acuzat de deturnare de fonduri europene.

UPDATE Votul pentru Nicolae Păun. Arestare: 13 voturi pentru, două împotrivă si trei abţineri. Reţinere: 13 voturi pentru, două împotrivă şi două abţineri. 

UPDATE Urmează votul pentru Nicolae Păun. Deputatul ales pe listele Partidei Romilor nu a venit la şedinţa Comisiei Juridice. 

UPDATE Comisia Juridică a avizat favorbail solicitarea DNA de reţinere a deputatului PSD Mădălin Voicu. Au fost 10 voturi pentru arestare şi 8 împotrivă. Pentru  cererea de reţinere au fost 10 voturi favorabile şi 9 împotrivă. 

Deputatul PSD Madalin Voicu şi deputatul Partida Romilor, Nicolae Paun, au avut trei zile la dispozitie pentru a studia dosarul de aproape 5.000 de file, urmând ca astăzi Comisia Juridică să întocmeasca un raport care va fi înaintat plenului Camerei Deputaţilor. Avizul Comisiei Juridice este consultativ, însa votul deputaţilor jurişti arată decizia partidelor politice cu privire la caz. 

Nicoale Păun şi Mădălin Voicu sunt acuzaţi de deturnare de fonduri, trafic de înfluenţă şi spălare de bani, în legătură cu proiecte de incluziune socială a romilor, finanţate cu milioane de euro din bani europeni. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 6 milioane de euro.

Detalii picante din dosarul înstrumentat de DNA împotriva lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun au ieşit la iveală. La dosar sunt sute de stenograme ale unor discuţii interceptate, unele făcând deliciul anchetatorilor. Astfel, Nicolae Păun îi înjură ca la uşa cortului şi îi ameninţă pe procurorii DNA. În momentul în care Păun şi-a dat seama că este în vizorul DNA, acesta l-a sunat pe prietenul său Mădălin Voicu. „După ce ies din puşcărie, bag cuţitul în procurori şi mă ... pe ei!“, i-a spus Păun.

Potrivit unor surse, nici Mădălin Voicu nu s-a lăsat mai prejos şi i-a scris un SMS amicului Păun, făcând referire la „bulangii de la DNA“.

Numai că a scris nu cu trei, ci cu doi de „i“, fapt remarcat de procurorul de caz. Voicu a povestit că, în momentul în care a fost chemat la DNA, i s-ar fi reproşat în glumă că nu scrie corect româneşte

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite