Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta: L-am sunat pe domnul Iohannis să-l felicităm de victorie. Iohannis: Am câştigat! Ne-am luat ţara înapoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, le-a mulţumit tuturor românilor, în special celor din diapora, care au ieşit la vot astăzi. Premierul Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe Iohannis de victorie.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări principalele declaraţii:

Victor Ponta: Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care  au votat. Poporul are întotdeuna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis să-l felicităm de victorie. Avem şi noi numătoarea parlalelă şi nu se pune problema ca noi să cotestăm. L-am sunat pe domnul Iohannis şi i-am urat succes. Aşa se face într-o ţară civilizată. Resping categoric că îmi dau demisia din funcţia de prim-ministru atâta timp cât nu mi-a cerut nimeni demisia. Îmi pare rău că nu am reuşit. Eu nu mă dau bătut. Nu fac alte analize. Stau cu familia că nu am mai stat demult. Nu cred că UDMR va dori să meargă în altă parte. USL rămânem până în 2016. Mergem mai departe aşa cum am mers în 2011.

Imediat după ce Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea, Klaus Iohannis postat pe Facebook următoarea imagine:

image

UPDATE: Fostul şef al statului, Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD,  a plecat de la sediul partidului, după anunţarea exit-poll-urilor. „Eu sper să fie bine!“, a spus Iliescu, fără alte comentarii.

UPDATE: La un sfert de oră de la închiderea urnelor, Victor Ponta a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook, cu mesajul: „Astăzi am făcut România puternică! Vă mulţumesc pentru sprijin!“.

Klaus Iohannis: Aţi fost nişte eroi astăzi. Votul a decurs fenomenal. O prezenţă enormă astăzi la vot. Vă mulţumesc tuturor că aţi ieşit să votaţi preşedintele României. Solicit Guvernului să facă un efort şi să prelungească programul în diaspora. Solicit reprezentanţilor noştri vigilenţă maximă. Nu vă bateţi joc de votul oamenilor la numărare. Atenţie mare! Cu toţii nedorim ca rezultatul să reprezinte fidel dorinţa românilor! Guvernul va trebui să-şi asume organizarea în diaspora. Am auzit o exprimare care mi-a dat mult de gândit. Dacă un singur român nu a reuşit să voteze înseamnă că i-a fost încălcat und rept fundamental. Mai am emoţii. Voi avea emoţii până când CCR va da verdictul final. Rezultatul din această seară este foarte bun. Este nevoie de votul prin corespondenţă şi electronic pentru a elimina orice suspiciune. Vă mulţumesc! Ne vedem mâine!

Liviu Dragnea: Scorul este strâns. Din evaluările noastre, Victor Ponta este câştigător, dar la o diferenţă mică. Solicit tuturor reprezentanţilor să fie atenţi la numărătoarea votului. Ceilalţi sunt dispuşi să facă orice. În această noapte se decide preşedintele României.

image

Candidatul PSD, Victor Ponta, a ajuns, duminică seară, la sediul PSD, cu puţin timp înainte de închiderea urnelor, la turul II al alegerilor prezidenţiale. „Vorbim după", le-a spus el ziariştilor, la sosirea la sediul PSD.

Anterior, au ajuns la sediul PSD Călin Popescu Tăriceanu, Radu Stroe, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Mircea Geoană, Rovana Plumb, Gabriel Oprea, Neculai Onţanu, Daniel Constantin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite