Alegeri generale 2016. Kelemen: UDMR nu a discutat cu PSD despre formarea unui eventual Guvern. Trebuie discutate toate variantele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UDMR nu a discutat cu PSD despre formarea unui eventual Guvern, a declarat, la RFI, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, care a precizat că "toate variantele pot fi discutate şi probabil că la un moment dat trebuie şi discutate".

"În acest moment, până când nu aflăm rezultatele finale, eu nu pot intra în speculaţii. Nu există o discuţie la această oră, nu am avut discuţii înainte de alegeri, nu a fost o înţelegere preelectorală de niciun fel şi nu pot să mă autoinvit eu la guvernare şi nu o să fac acest lucru. În acest moment, cel mai important este să avem o reprezentare puternică şi să avem un cuvânt de spus şi dacă se poate să fim şi ascultaţi când se vor lua decizii importante pentru societatea din România, pentru fiecare om", a declarat, la RFI, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor

El a spus că trebuie discutate toate variantele: "Toate variantele pot fi discutate şi probabil că la un moment dat trebuie şi discutate, dar nu intru în speculaţii în acest moment, n-ar fi corect să spun eu că vom face ceva pentru care nu există nicio solicitare".

Întrebat dacă ar susţine un Guvern condus de liderul PSD, Liviu Dragnea, Kelemen Hunor a răspuns: "Când va exista un anunţ oficial din partea PSD, putem intra în discuţii. Nu putem să nu ţinem cont de lege, de Constituţie, de acel conflict constituţional, care vrem, nu vrem, există între legea la care face referire toată lumea şi Constituţia României, dar nu pot să rezolv eu această chestiune şi până când nu există o decizie oficială din partea PSD-ului, cu o propunere foarte clară, nu intru în speculaţii".

Conform rezultatelor anunţate marţi dimineaţă de Biroul Electoral Central, după centralizarea a 99,82% din procesele verbale, la Senat PSD a obţinut 45,71% din voturi, PNL - 20,42%, USR - 8,88%, UDMR  - 6,25%, ALDE - 6,00%, iar PMP - 5,64%. La Camera Deputaţilor, scorurile sunt: PSD - 45,55%, PNL - 20,04%, USR - 8,83%, UDMR - 6,19%, ALDE - 5,62% şi PMP - 5,34%.

Noii parlamentari vor depune jurământul, cel mai probabil, lunea viitoare, pe 19 decembrie, ziua în care expiră mandatul actualilor senatori şi deputaţi, iar consultările preşedintelui cu partidele în vederea desemnării viitorului prim-ministru ar putea avea loc mai devreme, dacă vor fi anunţate rezultatele finale ale scrutinului din 11 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite