LIVE VIDEO Fazil Say cântă Nocturnele lui Chopin, în direct pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această după-amiază, cunoscutul pianist Fazil Say, care locuieşte la Istanbul, se va afla pe scena de la Ateneul Român, începând cu ora 16.30. Întregul concert poate fi urmărit live pe adevarul.ro.

Fazil Say este cunoscut în toată lumea pentru concertele lui directe, accesibile şi emoţionante. Din 1987 încoace, Fazıl Say şi-a perfecţionat măiestria ca pianist clasic alături de David Levine, întâi la Musikhochschule Robert Schumann din Düsseldorf, şi apoi la Berlin. Aceste studii i-au format baza estetică pentru interpretările lui Mozart şi Schubert, iar tehnica sa remarcabilă i-a permis să stăpânească în foarte scurt timp lucrările fundamentale din aceste repertorii, cu o naturaleţe absolută.

Fazıl Say a concertat în nenumărate ţări, pe toate cele cinci continente. Descris drept „genial” de cotidianul francez Le Figaro, pianistul interpretează des şi muzică de cameră. Say formează un duet fantastic cu violonista Patricia Kopatchinskaja, iar printre partenerii săi de seamă de pe scenă se numără violoncelista argentiniană Sol Gabetta, Cvartetul Borusan din Istanbul şi alţi solişti instrumentali din Turcia.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (30 august - 20 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Festivalul George Enescu. Programul zilei de azi

16.30

Recitaluri şi concerte camerale

Ateneul Român

Recital Fazil Say

Program:

Chopin – Nocturna nr.11 în sol minor, Op.37/1

Chopin – Nocturna nr.9 în Si Major, Op.32/1

Chopin – Nocturna nr. 20 în do diez minor op. postumă

Chopin – Nocturna nr. 14 în fa diez minor, Op.48/2

Debussy – La Cathedrale engloutie, din Preludii (Cartea I)

Menestreli, Preludii (Cartea I)

Urme în zăpadă, Preludii (Cartea I)

Dansul lui Puck, Preludii (Cartea I)

Beethoven – Sonata nr. 14 în do diez minor op. 27 / 2  „Sonata lunii“

Beethoven – Sonata nr. 32 în do minor op. 111

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite