Încântată de publicul din România, Filarmonica din Berlin va reveni la Festivalul Enescu din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Filarmonicii din Berlin a decis, joi seară, în urma reacţiei publicului din România şi a modului în care muzicienii au fost primiţi la Festivalul Internaţional "George Enescu", ca orchestra să revină la Bucureşti, la ediţia din 2019 a evenimentului dedicat marelui compozitor român.

Anunţul privind revenirea la Festivalul Enescu a Filarmonicii din Berlin, în 2019, a fost făcut, vineri, de organizatorii evenimentului. Filarmonica din Berlin, sub bagheta dirijorului Sir Simon Rattle, a susţinut, joi, de la ora 20.00, pentru prima dată un concert la Festivalul Internaţional "George Enescu", după 18 ani de negocieri.

Concertul, al cărui program a cuprins "Variaţiunile pe o temă de Frank Bridge op. 10", de Benjamin Britten, şi "Simfonia nr. 4 în do minor op. 43", de Dmitri Şostakovici, a fost îndelung aplaudat de publicul care a umplut până la refuz Sala Palatului.

"Suntem foarte fericiţi să fim aici. Pentru noi este un mare privilegiu. Sper că veţi reuşi să auziţi ce face ca Filarmonica din Berlin să fie specială. (...) Sper că veţi fi fericiţi cu ce am pregătit pentru voi. Noi suntem încântaţi să fim aici", a afirmat Sir Simon Rattle, într-o conferinţă de presă desfăşurată înaintea concertului de pe scena Sălii Palatului.

De asemenea, la acea conferinţă de presă, Sir Simon Rattle a spus că, în perioada cât el va fi dirijor la Filarmonica din Berlin, până în 2018 când îi expiră contractul, nu există nicio şansă să se întoarcă la Festival, dar speră ca orchestra să revină în România împreună cu succesorul său (Kirill Petrenko, n.r.) şi el să se întoarcă împreună cu aceştia.

Potrivit organizatorilor Festivalului Enescu, 11 tone de echipament au fost transportate la Bucureşti pentru concertul Filarmonicii din Berlin, fiind considerat cel mai greu echipament din istoria evenimentului. Berliner Philharmoniker, din care face parte şi un muzician român, respectiv violonistul Laurenţiu Dincă, este considerată în primele trei cele mai bune orchestre ale momentului la nivel mondial.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite