Urmăriţi prin Sistemul Informatic Schengen, depistaţi de poliţiştii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 700 de persoane şi peste 100 de autovehicule care erau semnalate prin Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi de autorităţile de pe teritoriul celorlalte state membre. Totodată, 245 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor, potrivit Poliţiei Române.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, în perioada  22 – 29 septembrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 422 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat 155 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 care erau date dispărute de poliţişii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României au fost identificate 68 de autovehicule ce erau căutate de autorităţile din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi a fost ridicat un document.

Totodată, 223 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor. Dintre acestea, 18 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar trei erau date dispărute. Autorităţile din statele membre au identificat şi cinci autovehicule şi 15 documente căutate de autorităţile române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite