Trei foşti sau actuali manageri de spital, găsiţi incompatibili de către ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei manageri de spital, găsiţi incompatibili de ANI FOTO Adevărul
Trei manageri de spital, găsiţi incompatibili de ANI FOTO Adevărul

Trei foşti sau actuali manageri ai unor spitale din Ploieşti, Haţeg şi Târnăveni au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a stabilit că aceştia, în timp ce erau directori de unităţi medicale, au ocupat funcţii incompatibile cu posturile deţinute.

Potrivit ANI, Călin Adrian Boeru, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, se află în stare de incompatibilitate din 14 decembrie 2006, întrucât, simultan cu funcţia de Manager al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, deţine şi funcţia de medic în cadrul Cabinetului Medical Individual „Dr. Letiţia Gorăneanu” din Ploieşti, notează Mediafax.

Un alt caz de incompatibilitate a fost descoperit de inspectorii ANI în cazul fostului manager al Spitalului Orăşenesc Haţeg din judeţul Hunedoara, Sebastian Adrian Stefoni.

Conform ANI, Stefoni s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie - 3 septembrie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc Haţeg, a deţinut şi funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Haţeg.

Cea de-a treia persoană găsită incompatibilă de ANI este fostul manager al Spitalului Municipal "Doctor Gheorghe Marinescu" din Târnăveni - judeţul Mureş, Ioan Szasz. Acesta a fost găsit incompatibil pe motiv că, în perioada 28 iunie 2010 - 4 noiembrie 2013, a deţinut şi funcţia privată de medic specialist (fizioterapeut) în cadrul S.C. Moldmed S.R.L. şi, respectiv, în cadrul Asociaţiei /Caritas Mitropolitan Greco-Catolic/ Blaj.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite