Tăriceanu, suspect într-un nou dosar penal. Ce acuzaţii i se aduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu are un nou dosar penal FOTO Mediafax
Calin Popescu Tariceanu are un nou dosar penal FOTO Mediafax

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu este cecetat într-un nou dosar penal. El a declarat că va face precizări despre acest caz după ce va consulta materialul întocmit de procurori.

Conform unor surse, Tăriceanu ar fi acuzat fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu.Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului.

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Parchetul General în jurul orei 16,30 pentru a fi audiat de procurori şi nu a dat declaraţii presei.

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte, în dosarul în care a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic. Iar într-un alt dosar, în care a fost acuzat de DNA că a primit ”foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă, Senatul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunităţii pentru începerea urmăririi penale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite