Serviciul Român de Informaţii ar putea rămâne fără 150 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Serviciul Român de Informaţii ar putea pierde 150 de milioane de lei dacă amendamentul trecut de Comisia Buget - Finanţe ar fi votat şi de Plenul reunit. Banii ar urma să meargă la programul pentru combaterea diabetului juvenil.

Potrivit digi24.ro, SRI mai risca să piardă aproape 300 de milioane de lei, însă banii rămân pentru moment în bugetul instituţiei. Aceştia erau banii ce urmau să fie relocaţi pentru programele Vitamina D, panorama şi markeri tumorali.

„Cu privire la noua diminuare bugetară avansată ieri şi efectele sale, situaţia a luat o turnură gravă şi alarmantă. Este prima dată în cariera mea când mă confrunt cu un buget nesustenabil. Din păcate, pentru cifrele actuale, Serviciul nu are nicio soluţie. Am prezentat aseară cum era în primă fază bugetul, toate ca urmare a modificărilor legislative produse în 2018”, a declarat George Voinescu, directorul adjunct al SRI, potrivit digi24.ro.  

Serviciul de Informaţii Externe rămâne cu bugetul netăiat, în timp ce Serviciul de Pază şi Protecţie pierde 50 de milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite