Procurorul general cere CSM să dispună verificări disciplinare privind-o pe procuroarea Adina Florea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României Augustin Lazăr cere CSM să dispună verificări faţă de adjuncta Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SII), Adina Florea, pentru două presupuse abateri disciplinare, legate de dosarul Tel Drum.

Secţia pentru procurori a CSM va lua în discuţie cererea lui Lazăr la şedinţa de săptămâna viitoare, potrivit unor surse citate de G4Media.

Este vorba de abaterile disciplinare de la punctele l) şi t) din legea 303/2004 modificată:

„l) imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;

t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni. Sancţiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală”.

Presupusele abateri disciplinare comise de Adina Florea au fost descoperite cu ocazia soluţionării de către procurorul general a conflictului pozitiv de competenţă dintre DNA şi SIIJ privind dosarul Tel Drum. Pe 13 martie, procurorul general a decis ca ancheta Tel Drum să fie făcută în continuare de DNA.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general din 13 martie, „soluţia a fost pronunţată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. (Tel Drum – n.r.) nu au nicio legătură cu faptele denunţate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite